„V české extralize tvoří špičku snad jedenáct týmů. Není lehkého soupeře, každý zápas je náročný. Myslím si však, že je to dobře. Díky vyrovnanosti se zvedá kvalita," přemítá královopolská spojka Radek Mráz.

Na jeho tým přišla po skvělém vstupu do soutěže krize, se kterou si zatím neví rady. „Při vítězných podzimních zápasech se nám všechno sešlo. Povedly se nad očekávání. Základ bylo, že nám skvěle fungovala obrana a za ní byl jistota Jirka Bavlnka. Dařily se nám i rychlé útoky a v postupných se střelecky prosazoval Honza Hubáček," shrnul kouč Zdeněk Missbach na svazovém webu.

Úderné duo
V lovosickém dresu září dvojice snajprů Jiří Motl a Václav Klimt. Oba vládnou extraligovým střelcům. Dvaatřicetileté křídlo Motl už letos nasázel 115 branek, jeho šestadvacetiletý spoluhráč, který nastupuje na spojce, jich stihl 90. V brněnském dresu se střelecky nejvíc daří Viktoru Hastíkovi se 76 trefami, čímž zaujímá páté místo v nejvyšší soutěži.

Vedle prolomení nevydařené série mají Brňané další motivy v sobotu proti Severočechům uspět. Letos naposledy se totiž v extralize představí na domácí palubovce, střetnutí navíc v přímém přenosu vysílá i televize. „Musíme trochu změnit hru. Hlavně ji zrychlit, přes to by měla vést cesta k úspěchu," uvedla spojka Viktor Hastík.

„Jsme ve středu vyrovnané tabulky. Momentálně je pro nás každý zápas důležitý. Potřebujeme se hodit na vítěznou vlnu a konečně to zlomit," doplnil Mráz.

Lovosice mají podobný problém jako Královo Pole, jen v menším měřítku. Z první pozice je sundaly dva těsné neúspěchy v předcházejících dvou utkáních. „Myslím, že nejsou úplně z formy. Jen se potřebují restartovat. Pro nás bude stěžejní podat proti silnému soupeři maximální výkon, střetnutí odbojovat a vrátit se k tomu, co nás zdobilo. Může se nám to podařit," věřil brněnský trenér.

V lovosických barvách nahánějí strach zejména dva muži. Křídlo Jiří Motl a spojka Václav Klimt vévodí střeleckým statistikám celé soutěže. „Víme o nich a připravovali jsme se na ně. Podobné hráče je třeba zastavit ještě, než vystřelí," naznačil Mráz obranný recept.

„Očekávám vyrovnané utkání, které rozhodnou maličkosti," vyhlásil právě lovosický Klimt na klubovém webu.