V součtu lehkých i těžkých vah obsadil sedmé místo. Celkově zvítězil Polák Maksymilian Wojcik. Mezi těžkými windsurfaři za sebou Kučera nechal Němce Fabiana Grundmana a Fina Juhu Blinnikku. „Na celkové třetí místo mi chybělo málo. Ale v Polsku moc nefoukalo a za těchto podmínek nemám proti namakaným lehkým atletům moc šancí. Čím víc fouká, tím líp pro mě," vysvětluje středoškolský učitel a doktorand na Fakultě sportovních studií v Brně.

Dosud startoval jen v lehké váhové kategorii. „Na loňském mistrovství světa jsem myslel, že patřím už mezi těžké. Jenže doma jsem měl asi špatnou váhu. Na závodech mi zvážili pod osmdesát kilo, tudíž jsem mezi těžké nemohl," líčí Kučera, jenž na světovém šampionátu na Nových Mlýnech před dvěma lety skončil celkově šestý.

Ačkoli polské Sopoty moc lidí s mořem spojené nemá, windsurfař brněnského Rapidu si tamní prostředí chválí. „Je to tam nádherné, moře je čisté a sladké. Je to příjemné, člověk není tak zasolený a míň se opotřebovává materiál," upřesňuje. „Jde o větrný revír. Na to, že tam bude vždy aspoň trochu foukat, se můžete spolehnout. I když teď na šampionátu mohlo klidně také přifouknout, nezlobil bych se," culí se Kučera.