Celkem dvaašedesátkrát musel míč orazítkovat palubovku, než poznal první set utkání volejbalistek Králova Pole s Frýdkem-Místkem vítěze. Šťastnější nakonec byly v sobotu hostující hráčky, které v hale ve Vodově ulici ovládly duel devátého extraligového kola 3:0.

Ačkoliv konečný výsledek vyznívá jednoznačně, první sada přinesla obrovské drama. „Bylo to psychicky náročné, pětkrát jsme odvracely setbol. Nikdy jsem delší set nezažila a doufám, že už nikdy ani nezažiju," popisovala brněnská smečařka Martina Michalíková porážku 30:32 v první části hry.

Brňanky už se z nevydařené koncovky úvodního setu nedokázaly oklepat. „Říkala jsem holkám, že jsme si ukázaly, jak hrát, a musíme je převálcovat. Jenže jsme moc chybovaly, je to pro mě zklamání," mrzelo Michalíkovou.

Těsná první sada naopak nabudila Frýdek-Místek. „Utkání ovlivnil první set. Prohrát ho, tak je zápas úplně jiný. Nicméně jsme ubránily všechny hráčky jak na síti, tak v poli a to byl klíč k vítězství," hodnotila hostující trenérka Alexandra Dedková.

Královopolanky srazila především slabá ofenziva. „Soupeř nebyl lepší. Jen tolik nechyboval. Nasbíraly jsme sedmnáct chyb v útoku, to nás srazilo dolů. Tam máme slabinu a musíme na ní pracovat," neskrývala Michalíková.

Frýdek-Místek se v tabulce ocitl na čtvrté pozici, Královo Pole je o příčku níž. „Tohle už nám moc nevyhovuje, chtěly jsme se pohybovat v první trojce, maximálně do čtvrtého místa. Musíme body posbírat někde jinde," prohlásila domácí volejbalistka.

V dalším extraligovém utkání hrají Brňanky v sobotu od pěti hodin odpoledne opět doma, tentokrát proti sedmému Šternberku.

Královo Pole - Frýdek-Místek 0:3

Sety: –30, –16, –18. Diváci: 400.

Rozhodčí: Fink Tomáš, Záhorcová Karin.