Brňankám se v těsné partii nepodařilo v závěru doskočit jeden trestných hodů Wisly a poté už soupeř utekl na nedostižný rozdíl. „Wisla nám ještě dala šanci, ale my jsme se o ni hrubou chybou připravili. Nedoskočení na šestce, to se nemůže stát," mrzelo trenéra Imosu Jana Bobrovského.

Ani polský celek nebyl ale s předvedenou hrou spokojený. „Vedli jsme o deset bodů, ale nedokázali jsme soupeře dorazit tak, abychom si utkání pohlídali. Měli jsme dvaadvacet ztrát, to je na jedno utkání příliš. Těší nás však, že jsme dokázali uspět na hřišti soupeře," povídal kouč Wisly Štefan Svitek.

Těšit ho mohl především výkon Američanky Jantel Lavenderové, která se s 34 body zasloužila o víc než padesát procent bodů svého týmu. „Utkání se mi povedlo, ale spoluhráčky mi přihrávaly do dobrých pozic, o to jsem to měla snazší," uvedla pivotka.

V domácím dresu s ní často sváděla souboje Alena Hanušová. „Někdy jsme na ni byly dvě nebo tři, ale stejně si udělala prostor a koš dala," uznala sílu soupeřky brněnská basketbalistka.

Právě ona měla v poslední minutě v rukou obrat ve skóre, ale střela jí nevyšla. „Věřila jsem si na ni. Je to škoda, kdybychom se dostaly do těsného vedení, mohly jsme vyhrát," litovala.

Po nevydařeném závěru utkání se snáší kritika na hlavu Terezy Peckové, která v utkání zaznamenala jediný bod a nezvládla klíčový doskok. „Je to zarážející a závěr padá na její vrub. Je to střelkyně, umí za tři body. Pořád jsem věřil, že se chytí, proto hrála i na konci," vysvětloval Bobrovský.

Na druhou stranu však ocenil výkon podkošových hráček Hanušové, Anny Jurčenkové i Danielle Hamilton-Carterové. „V útoku byly dobré. Většinou máme ale mladé a málo zkušené hráčky, které spolu nehrají tak dlouho," posteskl si.

Už příští týden ve středu se Imos představí opět na domácí palubovce, kde tentokrát přivítá ruský Orenburg. „Výkony zatím nejsou špatné, proti Wisle chybělo trochu štěstí," hodnotil Bobrovský dosavadní euroligová vystoupení svého týmu.

IMOS BRNO - WISLA KRAKOV 61:67

Po čtvrtinách: 17:23, 35:39, 47:52.
Nejvíc bodů: Hanušová 19, Keyová 14, Jurčenková 10 – Lavenderová 34, Tamaneová 10, Szottová-Hejmejová 7.
Rozhodčí: Licina (Srb.), Coelho (Portug.), Suslov (Est.).
Trestné hody: 13/8 – 26/21. Fauly: 22:15. Trojky: 5:0.