To, co se předpokládalo, se naplnilo. Brno se podruhé v krátké době stane svědkem třaskavého basketbalového derby. A tentokrát uvidí nejméně tři duely. Po finále Českého poháru se totiž opět střetnou hráčky Králova Pole a Handicapu, tentokrát na sebe narazí ve čtvrtfinále play-off. „Nyní to zvládneme určitě líp než finále poháru,“ slíbil královopolský kouč Marian Svoboda, jehož svěřenky poslední vzájemné klání ztratily.

Výsledky utkání
Poslední 22. kolo Ženské basketbalové ligy:
Handicap Brno – Trutnov 81:46
KP Brno – Ostrava 85:59
Hradec Králové – Technic Brno 97:47

Pozice brněnských týmů po základní části:
KP Brno – 3. místo
Handicap Brno – 6. místo
Technic Brno – 11. místo

Ve čtvrtfinále play-off se spolu utká Královo Pole a Handicap, Technic čeká play-out.

O tom, že se uskuteční další brněnská derby, rozhodlo závěrečné kolo základní části nejvyšší soutěže. V něm už v pátek Handicap doma přehrál 81:46 Trutnov a Královo Pole v sobotu také na vlastní palubovce dominovalo 85:59 nad Ostravou. Celek ze severu Brna tak v tabulce skončil třetí a tým ze Žabovřesk šestý. „Samozřejmě jsme mohli s Ostravou záměrně prohrát a jít na někoho jiného, jenže takhle jsme vůbec neuvažovali. Handicapu se nebojíme,“ vyhlásil Svoboda.

Se čtvrtfinálovým sokem jsou spokojení i v Handicapu. Ze tři zápasů nad Královým Polem letos dvakrát uspěl. „Myšlenky na semifinále samozřejmě máme. Výhru v poháru vnímáme jako velký úspěch, jsme však zdravě u země. V sezoně sice přišly prohry, kvůli kterým jsme níž v tabulce, pro postup co nejdál však uděláme maximum,“ povídala kapitánka Handicapu Barbora Kašpárková.

„Myslím, že jsme před play-off v dobrém rozpoložení a připravení se porvat o další úspěchy,“ doplnil svou svěřenku trenér Viktor Pruša.

Série na tři vítězná utkání startuje až ve čtvrtek 16. března. Před tím o víkendu totiž Královo Pole čeká ještě domácí Final Four Středoevropské ligy. „Poslední týdny jsou hektické, máme velmi náročný program, což se únavou projevilo už ve finále poháru. Před čtvrtfinále musíme hodně regenerovat a snad nabereme dost sil,“ přál si Svoboda.

Třetí brněnský tým Technic v sobotu padl 47:97 v Hradci Králové, v tabulce skončil na předposledním jedenáctém místě a čeká ho play-out o udržení v soutěži.