Hráčka KP Brno má ve volejbalovém životopisu zapsané teprve necelé dvě sezony v domácí nejvyšší soutěži, přesto se vyšvihla mezi dvanáctku hráček, které se s českým národním týmem rvaly na světovém šampionátu v Japonsku.

V reprezentaci Melichárková nasávala zkušenosti jako benjamínek od srpna do půlky listopadu. „Trénovala jsem s hráčkami světové úrovně, které hrají v nejlepších týmech,“ pochvaluje si dvacetiletá volejbalistka.

Melichárková v seniorském brněnském týmu hrála jako přihrávající smečařka. V nové extraligové sezoně ovšem mění post, míří na libero. „Byla jsem před prvním zápasem nervózní, ale ukázaly jsme se jako tým. Holky mi pomohly dostat se do nové role,“ upozorňuje na vítězné utkání proti Střešovicím.

Blonďatá Brňanka teď místo zakončení piluje reflex a defenzívu. „Hrála jsem na liberu tři roky v kadetkách a juniorkách, takže jsem zvyklá,“ vypráví dívka s přezdívkou Melda.

Útočné choutky Melichárkové zatím neschází. „Přechod je psychicky náročný, protože libero se může chytit jen na dvou herních činnostech, na přihrávce a na čapání v poli. Smečař má činností pět. Stejně ve změně problém nevidím,“ kroutí hlavou.

Z roku na rok se z běžné členky týmu stala jedna z opor. Navíc na dirigentském postu obrany. „Svoji roli vidím pořád stejně. Nejsem pocitem ani starší ani zkušenější,“ odmítá přehnanou chválu.

Stejně jako celé volejbalové Brno si i Melichárková přeje minimálně zopakování loňského scénáře sezony. Královopolanky totiž obhajují stříbrné medaile z extraligy i z Českého poháru. „Cítíme, že hra je trošku jiná než loni, kdy byla osa týmu zkušenější. Hra není špatná, to vůbec, jen jiná. Půjdeme nahoru. V sezoně se sehrajeme a zlepšíme. Určitě chci zase hrát o medaile,“ říká odhodlaně.