"Jestli jsem si přál začínat? To bylo jasný předem," vtipkoval brněnský rodák Rosol po losu v Dillí. "Je to pro mě lepší varianta a věřím, že přinesu první bod do šatny, což je důležité. Jsem rád, že hraju první a pro zisk bodu udělám všechno," uvedl.

Začínat daviscupový zápas bude Rosol potřetí v kariéře a dosud ani jednou neuspěl. Předloni v Ženevě nestačil na Švýcara Stana Wawrinku. Letos v březnu nedotáhl do vítězného konce duel s Australanem Thanasim Kokkinakisem, nad kterým vedl v Ostravě už 2:0 na sety.
"Pro mě je každý zápas v Davis Cupu, který odehraju za nerozhodnutého skóre, velká čest. Je ctí reprezentovat," řekl třicetiletý Rosol.

Páteční zápas, pokud to počasí dovolí, by měl začít v deset hodin indického času. "Trošku si přivstanu," řekl Rosol.

Budíček bude mít v šest. "Takže ve 2:30 ráno českého času, což bude přísné, protože jsem se nestihl úplně srovnat s časem, ale to jsou jen tři hodinky a nemělo by to hrát roli," uvedl.

S Bhambrim, 125. hráčem žebříčku, který letos na turnajích ATP odehrál jen tři zápasy, se Rosol dosud nepotkal. Proto plánoval odpoledne po tréninku, že o něm načerpá informace na internetu. "Už jsem se koukal, s kým hrál poslední zápasy."

Přivítá pomoc od kapitána Jaroslava Navrátila a rady mu dával Radek Štěpánek. "Věřím, že najdeme dobrou strategii," řekl Rosol.

O Bhambrim ví, že má dobrý return a průměrný servis. "Rezervy má asi v pohybu. Hraje dobře od základní čáry a na síti je lehce slabší," uvedl o soupeři, který minulý týden vyhrál challenger v Šanghaji.

Tvrdý dvorec Rosolovi vyhovuje. "Odskoky jsou stejné, to mám rád," řekl tenista.

Připraven je i na to, že se zápas může natahovat kvůli počasí, podle předpovědi má pršet. "Budeme čekat do té doby, než to odehrajeme," prohlásil.