Ve videu čeští reprezentanti hrají karty, z čehož je vyruší Švancara a zavede je na kurt, kde už na ně čeká Donutil. Ten se pak diví umění nohejbalových borců. „Šlo vidět, že pan Donutil je profík. Dá se říct, že přijel a hned zas odjel. Svoji scénu odehrál s přehledem," popisuje Mrákava, jenž z Modřic před loňskou sezonou odešel do Čakovic.

„Přínos pro natáčení znamenal fakt, že pánové Donutil se Švancarou jsou nohejbaloví příznivci," podotýká Jan Barťůněk, člen organizačního týmu mistrovství světa, které startuje už za měsíc.

Podívejte se na propagační video:
Zdroj: Youtube

MS v nohejbale
Kdy a kde: 18. – 20. listopadu v hale ve Vodově ulici v Brně
Program - pátek: kvalifikace a základní skupiny. Sobota: čtvrtfinále a semifinále. Neděle: finále
Vstupenky: pátek 160 Kč, sobota 290/260 Kč, neděle 360/320 Kč

Režie spotu se ujal Jan Chleboun, který společně s Bartůňkem připravil scénář. „Natáčelo se sice podle připraveného scénáře, ale vlivem pozitivní atmosféry vznikaly scény, které se nakonec objevily ve finálním spotu," pochvaluje si Bartůněk. „Původně měl třeba pan Donutil rozbalovat síť. Nakonec se od toho kvůli času upustilo," dodává Mrákava.

Český reprezentant s účinkováním ve videu neváhal. „Měl jsem radost, že mě pozvali. Náš sport v propagaci zaostává a rád jsem přispěl ke zviditelnění šampionátu. Jde o největší akci za poslední čtyři roky," vypráví žamberský rodák.

Mrákava sice ještě nominaci jistou nemá, turnaj si však nechce nechat ujít. „Všichni se snaží ukázat, úroveň hry se zvedla. Trenér bude mít s nominací těžké rozhodování. Když se do ní dostanu, budu šťastný. V Brně je výborné nohejbalové publikum, očekávám plnou halu s bouřlivou atmosférou," vyhlíží nohejbalista, kterého ještě před mistrovstvím čeká na konci října v dresu Čakovic finále extraligy proti Karlovým Varům.

Na den se stali herci před kamerami a slaví úspěch. Čeští nohejbalisté společně s brněnským hercem Miroslavem Donutilem a bývalým fotbalistou Petrem Švancarou natočili pozvánkový spot k brněnskému mistrovství světa.Zdroj: Český nohejbalový svaz