VYBERTE SI REGION

Šafářová: Hrát proti Petře? Zpočátku to bylo stresující

Brno /ROZHOVOR/ – Pochází z Brna a v tom, co dělá, je momentálně sedmnáctá nejlepší na světě. Za tímto snadným rébusem se schovává jméno tenistky Lucie Šafářové. Před dvaceti dny prohrála v semifinále legendárního Wimbledonu, což pro ni je největší úspěch její kariéry. Po týdenní dovolené v Rakousku a dnech tréninku v Prostějově poskytla Deníku Rovnost exkluzivní rozhovor. „Když jsem v Brně, snažím se vidět všechny moje kamarády. Mám hodně nabitý program," přiznává sedmadvacetiletá tenisová hvězda.

22.7.2014
SDÍLEJ:

V soukromí kamarádky, na kurtu rivalky. Wimbledonská šampionka Petra Kvitová (vlevo) a Lucie Šafářová.Foto: Deník/Jiří Kopáč

Momentálně prožíváte hodně hektické období. Už jste si stihla v hlavě srovnat, že jste dosáhla na největší úspěch své dosavadní kariéry?

Když jsem dorazila domů, teprve mi začalo docházet, co se mi podařilo. Posledních pár let na trávě pro mě nebyly úplně úspěšné. Tahle sezona mi vychází dobře. Už v Paříži jsem se dostala do čtvrtého kola. Teď si to užívám.

Wimbledon je speciální turnaj. Měla byste stejnou radost z postupu do semifinále na kterémkoli Grandslamu?

Wimbledon je zvláštní díky tradici, návštěvou členů královské rodiny, hraje se v bílém oblečení. Takže vlastně ano, jsem ráda, že se mi to povedlo právě tam.

Jak se cítíte v čistě bílém úboru?

K trávě sedí. Olympiáda v Londýně se hrála v barevném oblečení a ve Wimbledonu mi přišlo zvláštní. Až nepříjemně. Je fajn se na dva týdny obléct do bílé.

Chvíli po vašem čtvrtfinálovém vítězství nad Ruskou Jekatěrinou Makarovovou jsem volal do Londýna vašemu otci. Jak jste vnímala přítomnost rodiny přímo v místě turnaje?

Jsem strašně ráda, že za mnou rodina přiletěla. Prožívala to se mnou. Na semifinále za námi navíc přiletěla na otočku sestra z New Yorku. Vždycky jsem ráda, když můžu své úspěchy se svými nejbližšími.

KOMPLETNÍ ROZHOVOR NAJDETE VE STŘEDEČNÍM VYDÁNÍ BRNĚNSKÉHO DENÍKU ROVNOST.

Autor: Michal Čejka

22.7.2014 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies