Šafářová odvrátila prvních pět mečbolů za stavu 5:6 ve druhém setu při svém podání a další čtyři ve zkrácené hře, kterou získala poměrem 9:7. Třetí set byl již jasnou záležitostí české hráčky, soupeřce povolila jedinou hru a poprvé od roku 2014 přešla přes první kolo turnaje v Melbourne. "Slyšela jsem, že to bylo devět mečbolů, ale já se soustředila na hru, bojovala a jsem z postupu nadšená," řekla.

Ve druhém kole zkusí Šafářová zastavit dvaadvacetinásobnou grandslamovou vítězku a světovou dvojku Serenu Williamsovou z USA.

Denisa Allertová vypadla po prohře s šestou nasazenou Dominikou Cibulkovou ze Slovenska 5:7 a 2:6. Adam Pavlásek při své premiéře v hlavní soutěži Australian Open prohrál s domácím Andrewem Whittingtonem 4:6, 6:4, 2:6 a 3:6.

Plíšková zvládla v úvodním utkání roli favoritky a Sorribesovou jasně přehrála. Nastřílela šest es, 26 vítězných míčů a na centrkurtu se zdržela necelou hodinu. "Pořád mám prostor ke zlepšení," řekla Plíšková na dvorci. "První utkání jsou ošemetná, ale výhra mi dodá klid," doplnila loňská finalistka US Open.

Ve druhém kole se Plíšková utká s ruskou tenistkou Annou Blinkovovou (189. WTA), která do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace.