Česká dvojka a osmnáctá hráčka světového žebříčku WTA si potíže s kolenem přivezla minulý týden z turnaje v Paříži a poslední čtyři dny ho raději nechala v klidu. "Nejsem ortoped, jedná se o úpon v koleni, se kterým jsem už dříve měla problémy," vysvětlila povahu svého zranění, o němž však sama říká, že není vážnější. "V klidu to už nebolí. Je to lepší, o víkendu by to mělo být stoprocentní," tvrdila Šafářová.

Brněnská rodačka, která v pondělí oslavila šestadvacáté narozeniny, se koleno chystá poprvé pořádné zatížit dnes odpoledne. "Že bych hned sprintovala, to asi ne. Budu mít normální trénink. Ve čtvrtek už plánuju, že budu dvakrát hrát a normálně se dostávat do stoprocentní zátěže," řekla Šafařová.

Šafářová se do formy zkraje roku dostává pozvolna. Na grandslamu v Melbourne ztroskotala už ve druhém kole, minulý týden v Paříži došla po dvou výhrách do čtvrtfinále, kde ji zastavila Nizozemka Bertensová.

"Sezona je teprve na začátku. Nejdřív jsem byla nemocná, pak trošku zraněná, ale v Paříži už jsem si zahrála dva dobré vyhrané zápasy. O víkendu se snad vrátí vzpomínky z loňského finále Fed Cupu a už to bude snad dobré," zavzpomínala na úspěšnou obhajobu v týmové soutěži.

Podle ní je tým i přes méně výrazné lednové výsledky Petry Kvitové na okruhu dostatečně silný. Pochybnosti o herní pohodě Kvitové ji štvou. "Zbytečně se to rozebírá. Petra je výborná hráčka, to, že se občas něco nepovede, je ve sportu úplně normální. Vůbec se nebojím, že by to leželo na mně. Jsme tým, od toho ty soutěže jsou. Je nás tam víc," uvedla Šafářová.

Před Austrálií se ale má na pozoru. Hlavně Samantha Stosurová může Češkám roli favoritek pořádně znesnadnit. "Je to top hráčka. Dobře ji znám, vybavuju si, že jsem s ní vyhrála v Montrealu, prohrála v Dubaji. Jarka Gajdošová měla těžký loňský rok, moc jsme se nepotkávaly, ale umí překvapit," upozornila Šafářová.