"Na základě konzultace s lékaři jsem se rozhodla zrušit cestu do Asie," vzkázala ČTK letošní finalistka Roland Garros. Kvůli bakteriální infekci strávila týden v brněnské Fakultní nemocnici a od minulého pondělí se léčí doma. "Dnes jsem byla poprvé zvolna běhat a v nejbližších dnech se začnu připravovat na kurtech," uvedla.

Osmadvacetiletá Šafářová věří, že stihne turnaj v rakouském Linci. "Dostala jsem divokou kartu a ráda bych se tam rozehrála na závěr sezony," plánovala letošní vítězka turnaje v Dauhá a svěřenkyně kanadského kouče Roba Steckleyho.

Po turnaji v Linci by měla Šafářová hrát od 19. října v Moskvě a pak už začne Turnaj mistryň. Do Singapuru se kvalifikovala ve čtyřhře s Bethanií Mattekovou-Sandsovou z USA, s kterou letos vyhrály grandslamové Australian Open a Roland Garros, a šanci dostat se mezi osmičku má i ve dvouhře. V pořadí sezony je nyní pátá.

Po Turnaji mistryň, který začne 25. října, by měla být Šafářová také oporou českého týmu ve finále Fed Cupu proti Ruskám 14. a 15. listopadu v Praze.