Ve finále čtyřdenního klání zdolali Kolomazníky 1:0. „Musím pogratulovat soupeři, který bránil dobře a nic nevypustil. Možná bych druhé místo svedl na Davida Presla, který musí být snad prokletý,“ narážel nejlepší hráč červnového evropského šampionátu v malém fotbale Patrik Levčík na spoluhráče.

Právě Presl dal dohromady silný výběr Kolomazníků, ve kterém exceloval také další český reprezentant v malém fotbale Čeněk Cenek, s dvanácti góly nejlepší střelec sokolnického turnaje. „Nikdy jsme turnaj nevyhráli, tak jsme si dělali srandu, že za to Preslík může,“ usmál se Levčík.

Kolomazníci před rokem prohráli semifinále po pokutových kopech s pozdějším vítězem Sebrankou, o rok dřív nezvládli penalty ve finále a přenechali triumf Kalvec teamu. Letos prošli suverénně až do posledního utkání. „Do finále jsme přímo proletěli a každého přehráli. Po tříhodinové pauze jsme šli hrát a bylo vidět, že nám to trošku ublížilo, ale to nemění nic na tom, že jsme měli vyhrát. Soupeř od začátku zvolil taktiku, že bude betonovat a rezignoval na kombinaci, nakonec se mu to vyplatilo, protože jsme po naší chybě dostali gól a potom jsme plno šancí neproměnili,“ popsal futsalista hodonínského Tanga Levčík.

Rozhodující finálovou branku vstřelil Marek Lukáš. „Je to můj soused, učil se ode mě. Je vidět, že fotbalová krev se přenesla,“ culil se jeden ze zakladatelů klání Josef Drda.

Kolomazníci obsadili tři nejlepší příčky v soutěži kanonýrů, ale nestačilo to. „Turnaj jsem si i přes ne-úspěch náramně užil, protože byl poslední s kamarády před přípravou ve velkém fotbale. Věřím, že jsme také herně pobavili diváky,“ doufal Levčík.

Sokolnický výběr vyhrál Saňař Cup podruhé za sebou. „Máme tři mužstva v brněnských soutěžích. Saňaři A hrají druhý rok krajský přebor, ale historicky vznikli v Sokolnicích až jako třetí tým, takže na turnaji jsou céčko. Kvalita se na nich projevila a máme z nich radost,“ poznamenal další z pořadatelů Marcel Přichystal.

V pořadí 26. ročníku Saňař Cupu se zúčastnilo čtyřicet mužstev a zásluhou menšího počtu vzrostla kvalita. „Už skupiny byly fakt silné, nepřijeli žádní pouťáci. Stejná mužstva příští rok dorazí zase, takhle chceme pokračovat. A nepadla ani jedna červená karta,“ podotkl Přichystal.

Letošní ročník opět zpestřila exhibice Mercedes Teamu Petra Švancary, následná diskotéka zcela zaplnila arénu u rybníka. „Přišly snad dva tisíce lidí, zato sobotní koncert propršel. Diváci si turnaj užívali, doplnili jsme ho komentářem o historii mužstev, kdo za ně hraje. Všichni věděli, o co se hraje, lidé si to pochvalovali a nikdo neodcházel,“ liboval si Přichystal.

Saňař Cup 2017
MISTROVSTVÍ SOKOLNIC
O 3. místo: Rafani – Sebranka 1:2 (branky Skoupý – Krejčí, Kotouček)
Finále: Saňaři A – Saňaři C 0:4 (Rozbořil 2, Cének, Nedělník)
Nejlepší střelec: Jan Havel (Saňaři A)
Nejlepší gólman: Martin Smetana (Saňaři A)
KINDER CUP
Pořadí ročníků 2009: 1. Sokolnice A 7 bodů, 2. Těšany A 6, 3. Sokolnice B 4, 4. Těšany B 0.
Ročníky 2010: 1. Těšany 4, 2. Sokolnice 4 body, 3. Opatovice 0
VETERÁN CUP
Konečné pořadí: 1. Bosonohy 10 bodů, 2. Grba 9, 3. Restart 5, 4. Sokolnice 2, 5. Q.P.CH. 1
Nejlepší brankář: Valík (Bosonohy)
Nejlepší střelec: Šašík (Grba)
HLAVNÍ PLAY-OFF SAŇAŘ CUPU 2017
Čtvrtfinále: Dem. rep. Kongo – Rafani 5:0, Kolomazníci – FFT Vinohrady 5:2, Sebranka – Grba 3:0, Hoťas – Saňaři C 0:0, penalty 3:4
Semifinále: Dem. rep. Kongo – Kolomazníci 1:4 (Sznapka – Lerch 2, Prokeš, Doubravský), Sebranka – Saňaři C 0:0, penalty 3:4, (roz. kop K. Sekanina)
O 3. místo: Dem. rep. Kongo – Sebranka 1:1, penalty 1:2
Finále: Kolomazníci – Saňaři C 0:1 (Lukáš)
Nejlepší střelec: Čeněk Cenek (Kolomazníci)
Nejlepší brankář: Tomáš Bartoň (Saňaři C)