Dvojice se sejde v Praze. „Pan Ezpeleta si schůzku domluvil přes španělské velvyslanectví poté, co se k němu donesla zpráva, že se s ním chce ministryně potkat," sdělil mluvčí Automotodromu Brno Jiří Smetana.

Ezpeleta minulý týden rozhodl, že závody se letos na okruhu pojedou. Pro další roky má Ezpeleta jasnou podmínku. Veřejný sektor, tedy stát, kraj a Brno, se musí s automotodromem dohodnout na způsobu zaplacení dalších ročníků ještě před letošním šestnáctým srpnem, kdy se jedou závody. Jinak je s dalšími ročníky definitivní konec.

Ministryně Valachová potvrdila, že má zájem na záchraně Grand Prix pro další roky. „Pokládám to za důležité nejen pro Brno a kraj, ale i pro Českou republiku. Jsem připravená aktivně v této věci komunikovat s ministryní pro místní rozvoj i s antimonopolním úřadem, abych případně přispěla k nalezení skutečného řešení věcí," uvedla Valachová.

Také ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová se nechala slyšet, že má zájem na setrvání Grand Prix v Brně. „Jsme připravení se podílet finančně na propagaci Grand Prix jak v České republice, tak v zahraničí určitou částkou, která bude ohodnocená na základě přínosů celé Grand Prix. Jakým způsobem se stát zapojí, je ještě předmětem debat s ministryní školství, hejtmanem a primátorem," řekla v úterý Šlechtová v Brně.