Odveta, která určí historicky první české šampionky, se odehraje ve čtvrtek od 18.30 hodin v areálu Červená zahrada v Boskovicích. „Nepředpokládáme, že zápas nezvládneme. Jdeme potvrdit úvodní utkání a získat první místo. Chceme placku,“ říká Eliška Houšťová, prezidentka klubu Proklatě dobrý kuřata.

Seňoritky se na domácí odvetu připravovaly a touží po lepším výsledku. Pokud zápas vyhrají, rozhodnou o titulu pokutové kopy. „Snažily jsme se, poctivě jsme trénovaly. Chceme vyhrát, ale uvidíme, bude to pro nás překvapení,“ odmítá prognózy kapitánka výběru z Černé Hory Iva Stejskalová.

Zástupkyně blanenského malého fotbalu v listopadovém duelu na hřišti Vysokého učení technického Pod Palackého vrchem v Brně sice vedly, ale pak se projevila kvalita soupeřek. „Máme v plánu nastoupit jako minule. Pro nás by bylo nejvhodnější dát první gól a pak už výsledek jenom udržet,“ sděluje kapitánka Seňoritek.

Jenže nic obdobného nehodlá dopustit favorizovaný brněnský celek. „Nesleduji, jak teď holky z Černé Hory hrají, asi nikdo z našeho týmu neví, zda se zlepšily, ale docela nás zaskočily, když vedly 1:0 v prvním zápase. Pak už to bylo jednoznačné a počítáme s tím, že utkání bude v podstatě stejné jen s tím rozdílem, že se nenecháme zaskočit a půjdeme do něj naplno od začátku,“ plánuje prezidentka Proklatě dobrých kuřat.

Seňoritky si musejí dát pozor především v defenzivě, kde soupeřky nestíhaly. „Hráčky nám utíkaly, musíme si držet třeba větší odstup, hlídat si obranu a čekat útok, kdy nás mohou předběhnout,“ nabádá Stejskalová.

Ani čtvrteční termín nenarušil brněnské prezidentce skládání výběru na finálovou odvetu. „Víme termín dostatečně dopředu, všichni se na to těšíme a budeme v plném počtu, byť dvě holky nakonec nebudou hrát, jen pojedou s týmem,“ dodává Houšťová.