Právě Ostrava navíc Královo Pole vyřadila ve čtvrtfinále minulého extraligového ročníku. Třiadvacetiletá reprezentantka věří, že se ve čtvrtém celku loňského pořadí výkonnostně posune. „Tým se zlepšuje, což bylo vidět v minulé sezoně, a já jsem chtěla volejbalově růst. Myslím, že v Ostravě mi to umožní a trenér Zdeněk Pommer mě dokáže naučit nové věci, takže to bude zase posun k lepšímu," vysvětlila svůj odchod Toufarová.

Kádr pro nadcházející ročník, který pro Královo Pole odstartuje 15. října domácím střetnutím proti Olomouci, zatím brněnský celek postupně skládá. Už v pondělí na jih Moravy přicestuje americká blokařka Jennifer Keddyová. Také v minulé sezoně obsadila tento post zámořská akvizice Elizabeth Fieldová. Příchody tím ovšem ještě nekončí. „Na doplnění hledáme ještě jednu nahrávačku," informoval Wiesner.

Nově se rodící družstvo již vstřebává tréninkové dávky pod trenérem Brunem Napolitanem, který po minulé sezoně nahradil Američana Christophera Gonzaleze, jenž vedl tým v uplynulých dvou letech. Nový kouč svoji italskou povahu nezapře. „Jeho hlasitější projev je občas znát, ale zatím žádná z hráček z tréninku neutekla," pousmál se Wiesner.

Úvodní prověrku absolvoval brněnský tým minulý víkend, kdy na domácí palubovce v hale ve Vodově ulici hostil čtvrtý ročník mezinárodní Grand Prix. Po třech porážkách ovšem skončil na posledním místě. „Očekávali jsme trochu lepší výsledek. V prvním utkání s polským týmem Bielsko-Biala jsme nehráli moc dobře, ve druhém proti maďarskému soupeři už se ukazovalo, že hra má nějakou strukturu. Poslední střetnutí s vídeňským protivníkem trenér obětoval pro mladé hráčky," hodnotil turnaj Wiesner. „Jednalo se pořád o přípravu, ani v posledním zápase jsme nutně nehráli na to, abychom skončili aspoň třetí," doplnil.

Ve zbývajícím přibližně měsíci do startu nové extraligové sezony čekají na královopolské volejbalistky ještě dva další turnaje.

Nejprve se za dva týdny vydají do Aachenu. „Utkáme se s místním týmem a soupeři ze Švýcarska a Francie," nastínil Wiesner. Závěrečnou prověrku před ostrým startem obstará pro tým další turnaj v rakouském Linci.

grand prix brno

Výsledky turnaje:

Královo Pole – BKS Aluprof Bielsko-Biala 0:3

Vasas Obuda Budapešť – SVS Schwechat Wien 3:0

Královo Pole – Vasas Obuda Budapešť 2:3

BKS Aluprof Bielsko-Biala – SVS Schwechat Wien 3:1

Vasas Obuda Budapešť – BKS Aluprof Bielsko-Biala 2:3

Královo Pole – SVS Schwechat Wien 1:3

Konečná tabulka:
1. Bielsko-Biala 3 0 9:3 8
2. Budapešť 2 1 8:5 7
3. Wien 1 2 4:7 4
4. Královo Pole 0 3 3:9 1