Draci si vedle seniorského titulu cení nejvíc triumfů v kategoriích do jedenadvaceti, osmnácti a patnácti let. „Už jde o kategorie, které hrají na normálním velkém hřišti. Zejména pak v jedenadvacítkách se jedná o plnohodnotnou soutěž podobnou extralize. Nastupují v ní hráči, kteří se pak objevují i v nejvyšší soutěži," povídá Nesňal.

Brněnský hegemon byl blízko totálního úspěchu, dvě nejmladší kategorie se dostaly až do republikového finále, v něm však slavil soupeř. „Určitě přijdou horší roky. Pokud nám však vydrží elán, o budoucnost strach nemám. Motivace neschází, to jsme dokázali už dvacátým titulem mezi seniory," usmívá se.

Možnost pro vylepšení dojmu ze sezony vidí Nesňal už trochu jinde než ve sportovní stránce. „Chceme přilákat víc lidí na náš stadion. I když ve srovnání s jinými malými sporty v Brně si nestojíme špatně, vize je mít návštěvnost na zápasy dospělých kolem tisícovky lidí," přeje si zkušený lodivod.

Jako každý rok, i letos se snaží Draci prosadit také ve světě. V říjnu se pětice mladíků účastní univerzitní soutěže v Americe, kde se pokouší zaujmout skauty. „Záměr kluků je získat plné stipendium a strávit v tamní univerzitní lize rok nebo dva. Osamostatní se, naberou zkušenosti a nám se pak vrátí hotoví hráči. Jejich budoucnost pak vidím stejně u Draků," vysvětluje Nesňal.

Veleúspěšnou sezonu zakončí klub při tradiční oslavě, která se odehraje v sobotu na Městském baseballovém stadionu v Komárově. „Letos do oslav zapojíme i veřejnost. Lidé mohou přijít, zakrojit s námi prase a podívat se třeba na ohňostroj," zve manažer.

Dračí oslava

Baseballoví Draci Brno v sobotu na svém stadionu v Komárově pořádají tradiční rozloučení se sezonou. Na událost klub zve všechny hráče, členy i sponzory, nově chce na oslavu přilákat i veřejnost. Program startuje jednu hodinu po poledni a na řadu přijde třeba křest dárku pro Draky nebo ohňostroj, který je připravený na sedmou hodinu večer. Vstupné je 150 korun a zahrnuje i občerstvení.