Parádní závěr sezony. S těmito slovy na rtech může od víkendu usínat sportovní gymnastka Jana Šikulová.

Česká jednička vybojovala společně s Rakušanem Fabianem Leimlehnerem triumf na čtrnáctém ročníku mezinárodní Grand Prix Brno. „Byl to perfektní zážitek. Soutěž jsem si nadmíru užila a sestavy se mi povedly. Velkou cenu hodnotím jako letošní nejlepší závod,“ usmívala se na celé kolo Šikulová, která nedávno uhájila na bradlech konečnou třetí příčku v seriálu Světového poháru.

Prestižní soutěž smíšených párů vítězná dvojice ovládla za dohledu sedminásobné olympijské šampionky Věry Čáslavské, která si brněnský mítink nenechala ujít. Česko-rakouský pár si připsal finálový součet 28,500 bodu. „Prožila jsem jednu z nejpodařenějších sezon. Hned po republice družstev v Ostravě se začnu s chutí připravovat na příští rok, kdy mě čeká důležité mistrovství světa v Tokiu,“ popisovala reprezentantka, která hájí barvy Sokola Brno I a v závodě zvítězila i v roce 2006.

Druhou příčku obsadilo polské duo Marta Kuleszová s manželem Romanem. Třetí skončila Brňanka Kristýna Pálešová s českou mužskou jedničkou Martinem Konečným. „Grand Prix měla vysokou úroveň a skvělou atmosféru. Hlavně finále nabídlo dramatický boj. Škoda zranění Andreje Isajeva, protože on je perfektní skokan,“ těšily výsledky brněnského a reprezentačního kouče Stanislava Vyzinu, který zalitoval výpadku šestého muže letošního mistrovství světa na přeskoku.

Právě Ukrajincova absence málem poslala na přeskok sedmatřicetiletého gymnastu Milana Krejčího, který závod sledoval na tribuně. „Milan nechtěl nechat vypadnout Isajevovu partnerku Fionu Novakovou. V tom se zranila i partnerka Richarda Bráblíka, který taky osiřel. Pár nakonec sestavila Fiona s Richardem,“ vysvětloval zajímavou příhodu Vyzina.

Brno nakonec nevidělo světovou premiéru. Kulezsa obtížnější variantu Tkačeva vypustil. „Roman trik nezařadil. Se ženou chtěli jít na jistotu a neriskovat výsledek,“ doplnil Vyzina.