Jaké si odnášíte z prvního zápasu dojmy?

Těžko jsme si dovedli představit obtížnější start než na palubovce vicemistra. V obraně to z naší strany nebylo špatné, ale nastřílet 56 bodů je málo. S tím nemůžeme venku pomýšlet na výhru. Děčín je v obraně silný, umí hrát na soupeře nátlakově.

Proměnili jste jen dvě trojky…

Je to i o tom, co vám soupeř dovolí. Zase tolik otevřených pozic jsme neměli a výraznější střelecký výpadek nás v utkání nepotkal.

Děčín je jeden z nejvzdálenějších soupeřů. Býváte po cestě autobusem rozlámaný?

Mám to horší než mladí kluci. (úsměv) Ale nemůžu se vymlouvat na to, že se mi po dvou hodinách cesty do Ostravy hraje líp. Důležité je se před utkání včas rozcvičit.

Po svém letním odchodu nastoupil proti Brnu poprvé rozehrávač Ondřej Šiška. Našli jste čas na pár slov?

Bavili jsme se už před utkáním, vyměňovali jsme si dojmy z letní přípravy. Po zápase už ne.

Měli jste ještě tendenci mu někdy přihrát?

To ne. Ale jelikož Ondra je na svém postu často u míče, spíš jsme doufali, že přihraje on nám. (smích)

Brnu naopak na startu sezony zranění rozehrávači scházejí. Jak velký je to problém?

Je to nepříjemné. Nemáme deset vyrovnaných hráčů, aby zaskočili. Jejich post je klíčový, dirigují hru a udávají tempo. Věřím, že Honza Kozina už do dalšího zápasu naskočí.

Jak zvládli děčínský křest ohněm nováčci v týmu?

Jak jsem řekl, na start to byl dost těžký soupeř. Poznali, že mají na všechno málo času. Nechci zatím nikoho hodnotit, třeba po deseti kolech poznáme, jak nám kdo bude platný.

V sobotu hostíte Jindřichův Hradec. Je k poražení?

Hraje útočně, čehož můžeme využít. Pokud se nechceme pohybovat v tabulce na místech, kde loni, musíme takové zápasy zvládat. Půjdu do něj s tím, že chci vyhrát.