Brněnský squashista si dal za cíl zlepšit výsledky na mezinárodních turnajích a začal skvěle. Dokonale totiž obrátil nepříznivý stav s anglickou nadějí. S Peachem prohrával 1:2 na sety a 3:9. „V ten okamžik mi praskl výplet rakety a řekl jsem si, že jestli mám prohrát, musí si to pořádně odmakat. Začal jsem hrát velmi trpělivě a udělal z každé výměny velký boj o každý míček," popsal Švec, kterého v prvním kole čekal belgický mistr Jan van der Herewengen.

S ním nakonec prohrál 1:3 na sety. „Rozhodně jsem mohl vyhrát. Soupeř už byl fyzicky na hraně, ale bohužel jsem ho nedostal do pátého setu," povzdechl si Švec, jehož nyní čekají turnaje na Ukrajině a poté ve Finsku.

Brněnský squashista se před sezonou zaměřil hlavně na kondiční přípravu. „Udělali jsme kus práce, co se týče cviků na zpevnění středu těla a celkově na věcech, které snad výrazně zvýší šance na to, abych se vyhnul zraněním," líčil.

Vrchol pro něj přijde v září v Praze. „Příležitost zahrát si s nejlepšími Evropany a navíc doma bude speciální," vyhlížel Švec.

JIŘÍ UHLÍŘ