V úvodním setu se stačily Brňanky obdivuhodně vzchopit. Prohrávaly už 14:19, šňůrou šesti bodů ale průběh utkání otočily. Největší podíl na zvratu měly kromě týmové bojovnosti hlavně Měrková s Američankou Keddyovou, které zakončovaly většinu akcí. Dramatickou koncovku vyhrály domácí volejbalistky 26:24. Herní pohodu si přenesly i do druhého dějství, v němž diktovaly tempo.

Volejbalistky Crvené Zvezdy se z útlumu probraly ve třetím setu. Zlepšily obranu na síti, kombinaci a těžily z chyb soupeřek. „Srbky už po prvních dvou setech neměly co ztratit a začaly hodně riskovat na servisu. V jedné sérii jsme pak hrozně dlouho nemohly otočit balón a pak už bohužel následovala vlna našich nepřesností a zápas se nám nepodařilo otočit zpátky," zhodnotila utkání kapitánka brněnského týmu Michaela Doležalová.

V závěrečném tie breaku bylo vidět, že Brnu dochází fyzické síly – hráčky zápasem propluly do zkrácené sady prakticky bez střídání. Crvena Zvezda Bělehrad bez větších potíží dohrála zkrácenou hru 15:8 a v Brně se mohla radovat z vítězství. „Do zápasu jsme vstoupily nervózně a udělaly hodně stupidních chyb. Brněnský tým byl pro nás velkou neznámou, o to cennější je naše výhra," řekla kapitánka Bělehradu Vesna Čitakovič-Djurišić.