Venku jste play-off začínaly kvůli prohře 2:3 s Frýdkem-Místkem v posledním duelu nadstavby. Bylo důležité na nepovedené utkání rychle zapomenout?
Určitě, protože se uskutečnilo jen dva dny před Libercem a na sebevědomí nám nepřidalo. Navíc jsme v poslední době měly výkony hodně kolísavé. Všechno si ale uvědomujeme a v play-off se snažíme pár věci změnit.

Nakonec vás tolik nemusí mrzet, že jste začínaly venku…
Domácí prostředí je výhoda a tým, který začíná na vlastní palubovce, má větší šanci uspět. Některá družstva to však může před domácím publikem svazovat. Nebyly jsme ve výhodě, ale poradily jsme si s tím dobře a nyní se nedíváme, kde hrajeme. Náš cíl je uspět ve čtvrtfinále a nezáleží kde.

Libor Zábranský
Zábranský: Vím, že je strašně těžké se udržet. Kluci to zvládli perfektně

Co rozhodlo, že jste vyrovnané utkání v Liberci zvládly?
V důležitých chvílích jsme si pomohly servisem, který nás většinu zápasu držel. Za nepříznivého stavu jsme navíc otočily druhou sadu, i když měl Liberec setbol. Kdyby soupeř vyrovnal, duel se mohl vyvíjet jakkoli. Šlo o klíčový okamžik.

K čemu vás trenér Marek Rojko před utkáním nabádal?
Na Liberec jsme absolvovali velkou přípravu. U videa jsme rozebírali charakteristiku soupeře. Měli jsme hodně informací od vedení, což nám všem pomáhá. Snad se to projeví i v dalších zápasech.

Liberec je sice nováček extraligy, ale podle jeho výkonů to tak vůbec nevypadá. Souhlasíte?
I když je náš čtvrtfinálový soupeř v nejvyšší soutěži první sezonu, chtěl od začátku uspět a měl vysoké ambice, což potvrzuje. Dobře si to uvědomujeme a dáváme si pozor.

Myslíte si, že bude série ještě dlouhá?
Doufám, že bude série co nejkratší, ale i v sezoně byla všechna utkání s Libercem vyrovnaná a často směřovala do tie-breaků, které už jsou o štěstí. Jde o soupeře, který za jakéhokoli stavu nepřestává hrát a neustále bojuje. Určitě nám nedá nic zadarmo, na což se musíme zaměřit.

Po porodu a následném návratu k volejbalu jste odehrála první zápas play-off. Cítila jste, že se hrálo ve vyšším tempu oproti základní části?
Ani ne, spíš si nyní všichni uvědomují, že zápasy jsou velice důležité. Rozdíl tak vnímám spíš po psychické stránce. Jde o hodně a oba týmy chtějí uspět úplně stejně.

Brněnský jachtař Ondřej Teplý
Jachtař Teplý se vrací na stupně vítězů. Mezi juniory vybojoval bronz