Jak jste si užil oslavy?

Moc jsem toho bohužel nestihl. Ihned jsem se přesunul do Ostravy. Vedle Králova Pole totiž za ni ještě nastupuji v baráži o postup do druhé nejvyšší soutěže. Bylo mi líto, že jsem oslavy prošvihl.

Dostali jste medaile, které se hned rozpadly…

Tohle je velký průs… Jen co nám je pověsili na krk, tak se většině hráčů rozpadly na tři části. Nejlepší bylo hned dát medaili z krku opatrně do šatny a vůbec na ni nesahat.

Co na nekvalitní medaile říkali představitelé svazu, kteří vám je předávali?

Oni za to nemůžou. Zadali zakázku firmě, a ta odvedla špatnou práci. Nebyl to jen náš případ. Po posledním finálovém utkání mezi Plzní a Lovosicemi se dělo to stejné. I zlaté a stříbrné sady byly zfušované.

Dostanete náhradní medaile?

Doufám, že se k tomu svaz postaví tak, jak má a pošle nám je vcelku.

Před víkendovými duely v Karviné byl stav série vyrovnaný 1:1 a na její palubovce se vám předtím příliš nedařilo. Věřil jste, že tam sezonu ukončíte?

Upřímně říkám, že ne. Doufal jsem, že urveme jedno vítězství a vrátíme sérii do Brna. Jsem rád, že se to nestalo. Bylo by sice hezké oslavit úspěch před domácími fandy, ale všichni si pamatujeme, jak dopadlo semifinále proti Lovosicím (Královo Pole po dvou domácích výhrách v Lovosicích dvakrát padlo a v rozhodujícím domácím utkání o postup do finále prohrálo – pozn. red.)

V čem spatřujete rozhodující faktory dvou venkovních výher?

Svou roli sehrála určitě větší šíře našeho kádru. Karviná má sice také dost kluků, ale kvalita je podle mě na naší straně. Za klíčové však považuji fakt, že v neděli nemohl nastoupit karvinský nejlepší střelec Radim Chudoba. Z našeho týmu jsem cítil také větší chuť a odhodlání.

V Brně hraje několik házenkářů, kteří Karvinou prošli, je to i váš případ. Stal se tím boj o bronz speciální?

Pro mě určitě ne. V Karviné jsem hrál jen chvíli před šesti lety v mládežnických kategoriích. Možná pro jiné to znamenalo víc.

Před sezonou mluvilo brněnské vedení odvážně o medaili. Dostanete za ni prémie?

Hlavní cíl jsme měli postup do play off. Ten jsme splnili. Po vyhraném čtvrtfinále s Hranicemi, ve kterém se nám moc nevěřilo, vzrostla i chuť vedení na medaili, takže o ní začalo mluvit. Žádné prémie však neočekávám.