Litevská reprezentantka zvládá hrát na místě druhé rozehrávačky, křídla i na podkošové pozici čtyřky. „Jsem ráda za každý post. Nejvíc mě baví hrát dvojku, ráda střílím trojky a nahrávám," povídá Solopová.

Urostlá basketbalistka nyní pomáhá v Králově Poli i pod košem. Tvrdou hru ukázala už na domácím Memoriálu Marka Šilhana. „Soupeřka mi říkala, jestli nemůžu přestat hrát takto agresivně. Odpověděla jsem, že se jen snažím doskočit. Na hřišti nemůžu být milá," říká sto osmdesát centimetrů vysoká hráčka.

Do Brna zamířila na konci srpna, dříve nastupovala za litevský celek Utenos. „Rozhodla jsem se opět hrát mimo Litvu, už to tam bylo nudné," šklebí se Solopová.

Bydlí na hotelu blízko haly a je spokojená. „Dřív jsem hrávala v malých městech. Brno je nádherné. Spoluhráčky jsou skvělé, i zázemí. Máte také velice zajímavé sochy. Když jdu do centra, vyfotím se u sochy koně (socha Jošta – pozn. red.)," směje se Solopová.

Trojité loučení
Basketbalový klub KP Brno se před středečním utkáním slavnostně rozloučí s Evou Mrhálkovou, Veronikou Vlkovou a Michaelou Vojtkovou, které v minulé sezoně hájily jeho barvy a nyní ukončily či přerušily kariéru.