Předehrávka dvanáctého extraligového kola startuje na jihu Moravy ve dvě hodiny odpoledne. „Soupeř má problémy s marodkou. Ještě nedávno nehrál zkušený Richard Makara a výborný nahrávač Petr Stejskal je dlouhodobě zraněný. Snad kluky přehrajeme, protože myslíme znovu na titul a výhra nás posune k prvnímu místu v tabulce před play off," hlásil modřický kouč Petr Gulda.

Modrobílý tým zatím prochází první fází soutěže s přehledem. Devětkrát zvítězil, jedinou remízu 5:5 si připsal v pátém kole právě na hřišti Šacungu. Modřice s devatenácti body vévodí tabulce před Karlovými Vary a Benešovem. „Náš první vzájemný zápas nebyl extra vyhecovaný. Je mezi námi rivalita, ale taková správná a soutěžní. Nám se jen moc nedaří na malém kurtu Šacungu. Doma na velkém hřišti máme větší šanci," povídal Gulda.

Oba soupeři se střetnou v netradičním zítřejším termínu kvůli reprezentačním povinnostem některých hráčů. Modřičtí Jakub Mrákava, Radek Pelikán, Petr Topinka, Pavel Kop a benešovští František Kalas a Jiří Doubrava příští týden hrají mezinárodní turnaj ve Švýcarsku.