Při Mezinárodním dni rodiny na tuřanském letišti porazil v rychlostním souboji na kilometr a půl dlouhé přistávací rovince závodní auto i proudové letadlo. „Vím, že kdyby pilot letěl naplno, odfoukl by nás úplně všechny," poodhalil pozadí svého vítězství nad Porsche 911 řízené Tomášem Mičánkem i letounem L-29 Delfín pilotovaným Pavlem Veselým.

Při závodě trvajícím jen pár desítek vteřin měl čas sledovat i své soupeře. „Jeli jsme po rovince a dráha byla dost široká, takže jsem koukal i kolem sebe. Jen škoda, že letadlo bylo až za námi. Zase jsem se ale nemohl moc vyklánět, abych si nenarušil aerodynamiku a neprohrál," naznačil.

Od auta jej v cíli dělilo jen pár metrů. „Před startem jsem tušil, že bych mohl být rychlejší. Bylo jen trochu nepříjemné, že ranvej vedla do kopce a těsně před cílem se zlomila z kopce dolů. Moc jsem tak neviděl, kde už můžu brzdit," naznačil.

Největším rizikem adrenalinové zábavy podle něj bylo, že neseděl na vlastní závodní motorce. „Když jsem si cvičně zkoušel start, stroj byl dost ostrý, hned jsem se při rozjezdu postavil na zadní kolo. Z toho jsem měl trochu obavu, ale nakonec bylo vše v pohodě," usmál se.

Nabídku zúčastnit se netradičního exhibičního klání přivítal. „Vím o tom už dlouho a hned od začátku se mi tato myšlenka líbila. Přišla mi jako geniální nápad. Chtěl jsem to vyzkoušet i proto, že po ranveji si člověk jen tak nezajezdí. A ještě navíc proti letadlu," přiznal dvaadvacetiletý jezdec.

V budoucnu by si prý rád něco podobného zopakoval.