VYBERTE SI REGION

Speciální požadavky? Jen u masérů

Brno – Vyprodaná Kajot Arena je možná jen sen, ale plný hotel je realita. Blížící se volejbalový šampionát juniorek je žní pro vybrané brněnské hoteliéry. Polovina ze dvaceti účastníků turnaje zakotvila v hotelu Vista. „Máme plnou obsazenost, těžíme z dlouhodobých vztahů s organizátory sportovních akcí," povídá Markéta Bdínková, která se stará o ubytované výpravy.

20.6.2013
SDÍLEJ:

Ilustrační snímek - volejbal.Foto: Deník

Hotel v brněnských Medlánkách má s pohoštěním sportovců bohaté zkušenosti. „Těžíme z výhodné pozice, jelikož sídlíme blízko haly ve Vodově ulici. Míváme u nás házenkáře a florbalisty, při různých šampionátech i výpravy z Ameriky nebo Číny," říká Bdínková.

Hotel v době volejbalového šampionátu, který startuje už v pátek v brněnské Kajot Areně a hale ve Vodově ulici, plně slouží pouze deseti družstvům. „Trochu na to doplácí lidé, kteří k nám chodí na obědové menu. Je jich hodně, ale museli jsme pro ně hotel uzavřít," zmiňuje Bdínková.

Sto procent

Nejen zajištění ubytování však patří mezi náplně organizátorů. Další úkol představuje doprava družstev k zápasům. „Tohle byl asi největší problém. Je to hodně náročné na koordinaci," potvrzuje šéf logistiky Ondřej Driml. Dopravu na šampionátu zajistí osm autobusů a dalších sedm osobních automobilů.

Pro Drimla začaly práce mnohem dřív, než před zítřejším startem šampionátu. „Začali jsme vše připravovat několik měsíců dopředu. Teď už mi organizace bere všechen čas," lomá rukama.

Časová náročnost je ale společný jmenovatel téměř všech lidí, kteří se na pořadatelství brněnského šampionátu podílejí. „Mám někdy až nepřiměřené nároky na lidi a ti jim nejsou vždy schopní vyhovět. Chápu, že značná část pořadatelů má svá občanská povolání a mistrovství dělají nad jejich rámec. Přesto i na ně mám tyto nároky, ale všichni jistě chápou, že cíl máme společný," říká předseda organizačního výboru šampionátu Robert Urbánek.

Zato hoteliéři si libují. „Máme plno. Ani se nemusíme nijak zvlášť přizpůsobovat. Jen maséři si většinou vyžádají větší pokoj, aby se jim do něj vlezl masážní stůl," usměje se Bdínková.

Bude ale plno také v Kajot Areně a hale ve Vodově ulici při turnajových kláních? „Když se budeme pohybovat někde v rozmezí patnácti set až dvou tisíc diváků, budu nadšený. Je to ale velice složité, protože tyto počty jsou v České republice obvyklé při významných akcích dospělých reprezentací. Přesto, při finále Mistrovství světa ve volejbale juniorek to není tak úplně nereálné," věří Urbánek.

Autor: Martin Vymyslický

20.6.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
AKTUALIZOVÁNO

Zátah revizorů v rozjezdech: Pozvracím vás, hrozil černý pasažér

Brno /REPORTÁŽ/ – Téměř prázdnými ulicemi nočního Brna se řítí potemnělý autobus. Navzdory tomu, že v něm sedí devět revizorů a osm strážníků, světla v kabině jsou zhasnutá. „Je to proto, aby působil nenápadně," vysvětluje mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem. Autobus totiž jede na další ze zátahů revizorů v nočních linkách, takzvaných rozjezdech. O víkendu při něm zkontrolovali dvanáct autobusů, chytli téměř sto černých pasažérů. Za jedinou noc revizoři dokáží zkontrolovat až devět set cestujících.

Německý dům? S portrétem Adolfa Hitlera, ukazuje také nová kniha

Brno – Když v roce 1900 vyšla série fantaskních pohlednic o tom, jak bude Brno vypadat za sto let, byla na nich spousta vzducholodí a snových vynálezů, ale Německý dům stál stále na Lažanského – dnešním Moravském náměstí. Nakonec se tato budova v Brně dočkala čtyřiapadesáti let. Poté ji město na přání mnoha Čechů zbouralo. Historii Německého domu a s ním spřízněných spolků představuje nová kniha, jejíž křest je ve čtvrtek v Moravském zemském muzeu.

Připomínka trhové tradice: Lidé se ptali po rybí polévce, říká prodejkyně

Brno – Současný název Dominikánského náměstí se poprvé objevil až ve druhé polovině devatenáctého století. V minulosti byli lidé zvyklí o něm mluvit spíše jako o Rybím trhu. Na dávnou tradici v letošním roce navázali organizátoři vánočních trhů. Ty se v letošním roce rozrostly i před budovu Nové radnice a lidé na nich podle dávné tradice opět dostanou ryby. Jen ne syrové, ale připravované na různé způsoby.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies