Nováčka čeká hned v úvodu ostrá prověrka, v sobotu se představí na hřišti aktuálního mistra Tatry Smíchov. „Tři roky jsme v první lize pracovali, abychom se dostali do extraligy. Nebojíme se a skočíme do toho rovnýma nohama. Kluci si teď hlavně musí na hřišti sednout," uvedl bystrcký trenér Daniel Beneš.

Jednoznačná priorita jeho týmu bude udržení v soutěži. Sestupuje poslední mužstvo, sedmé jde do baráže. „Chceme jít postupně, takže první cíl bude záchrana. Pokusíme se do extraligového týmu začlenit mladé hráče," dodal Beneš, který zároveň vede juniorskou reprezentaci.

Dragon vstupuje po dvaceti letech do sezony bez trenérského guru Jiřího Šťastného, který i kvůli zdravotním obtížím skončil. Nahradil jej jeho dlouholetý spolupracovník Otto Scheiner. „Přechod byl plynulý, takže se to na mužstvu ani nijak neprojevilo. S klukama se známe, některé z nich jsem vychoval," poznamenal nový trenér.

Po loňské bronzové příčce, která Dragonu po třinácti letech přinesla extraligovou medaili, se patrně neubrání srovnání se svým věhlasným předchůdcem. „Jsem u ragby dost dlouho, abych se s tím srovnal, ale nějaký tlak určitě bude. Na první utkání nejspíš dorazí hodně lidí, bude pěkné počasí," uvažoval Scheiner.

Dragon v úvodní bitvě sezony přivítá předloňského šampiona Říčany. Utkání začíná v Cacovicích v sobotu ve čtyři hodiny odpoledne. „Je to dobrý soupeř, který nás prověří. V přípravě jsme odehráli jen tři utkání, což není moc. Uvidíme, jak se s tím popereme," doplnil Scheiner.

Brněnská mužstva v létě odehrála tři kola domácího poháru. Obě zdolala Mariánské Hory a podlehla pražské Spartě. Vzájemný souboj vyhrál Dragon s Bystrcí 73:5 a v říjnovém semifinále se střetne s Vyškovem.