Obě hráčky stále udržují kontakt s bývalými týmy. „Jsem trochu nervózní, ale už jsem si něco podobného zažila, když jsem s USK hrála proti Valosunu. Kamarádství půjde stranou," naznačuje Stejskalová. Hanušová strávila v Brně pět let. „Bude to pro mě první podobná zkušenost. Nikdy jsem proti bývalému týmu nehrála. Věřím, že ani fanoušci mi nebudou mít odchod za zlý," přeje si třiadvacetiletá basketbalistka.

USK přijede do Brna v pozici lídra ženské ligy, byť odehrál pouze tři utkání. Imos je s plnou porcí osmi zápasů na druhém místě tabulky. Hostující hráčky nastupují díky výjimce pouze k venkovním duelům. „Nezávidím jim, zápasů mají podle mě málo a nahrazují je tréninky," domnívá se Stejskalová.

Imos porazil USK naposledy ve finálové sérii před dvěma lety. Pražský celek však zápas na Rosničce nemá v oblibě. „Když jsme hrály v Brně zápasy proti Žabinám, byly pro nás vždy těžké, i když jsme měly lepší kádr. Styl hry soupeře nám nevyhovoval," připouští Stejskalová. Stát na opačné straně si nyní vyzkouší i Hanušová. „Uvidíme, jak se zápas vyvine. Nečekáme nic snadného. Hodně důležitá bude první čtvrtina," tuší rodačka ze Sokolova.

Brňanky se připravují především na odrážení útoků pod košem. „Pivotky nám dělají problém skoro v každém zápase. Holky se musí poprat hlavně s Kiou Vaughnovou, která je silová, Veselá a Petrovičová jsou zase atletické a pohyblivé podkošové hráčky," varuje Stejskalová.

Hanušová svůj bývalý tým nadále sleduje. Těší ji zejména výkony talentované pivotky Anety Mainclové. „Když dala proti Ostravě šestnáct bodů, tak jsem jí psala, jak se mi její výkon líbil. Když hrají Euroligu, holkám popřeju, aby se jim dařilo," povídá.

Úzký kádr Imosu dostal další ránu, když se zranila rozehrávačka Frida Ailiová, která nenastoupila už při středeční euroligové porážce 55:88 v Orenburgu. „Hráčky to nemají snadné, ale šance se nabízí mladým. Tolik minut v Eurolize totiž nikde jinde nedostanou," podotýká Hanušová.

V nových dresech

MICHAELA STEJSKALOVÁ
Statistiky v lize: 8 utkání; 12,4 bodu na zápas
Statistiky v Eurolize: 5 utkání; 11,4 bodu na zápas

ALENA HANUŠOVÁ
Statistiky v lize: 3 utkání; 11,3 bodu na zápas
Statistiky v Eurolize: 4 utkání; 3,8 bodu na utkání