Devětatřicetiletý Kostelecký má ve sbírce úspěchů olympijský triumf z Pekingu 2008, je mistrem Evropy z roku 2002, před dvaceti lety se stal juniorským světovým šampionem a ze seniorského MS má stříbro z roku 2011, nikdy ale nevyhrál ve Světovém poháru. Až nyní přidal triumf ke dvěma druhým a čtyřem třetím místům. V SP se na stupně vítězů prosadil poprvé po pěti letech.

V Al-Ajnu Kosteleckému vyšla kvalifikace, ze 125 terčů minul jen dva a postoupil do semifinále; lepší byl jen čtyřnásobný mistr světa Giovanni Pellielo z Itálie se 124 zásahy. V šestičlenném semifinále Kostelecký a Glasnovič udělali jednu chybu stejně jako Turek Oguzhan Tuzun, kterého pak český reprezentant ve druhém kole rozstřelu o postup do finále vyřadil.

V souboji o zlato Kostelecký udělal opět jen jednu chybu, zatímco Glasnovič tři. Už samotný postup do finále znamenal zisk účastnického místa na OH, Česká republika tak má nyní v držení dvě. To první vybojovala na loňském mistrovství světa Nikola Mazurová v disciplíně sportovní malorážka 3x20 ran.