V německém Ingolstadtu na turnaji federace IIHF nepropadl herně, ale výsledkově. „Los jsme měli příznivý. Je fakt, že jsme měli dojít dál," povídá tradiční opora zadních řad Pavel Strýček.

Ten měl v týmu dalších pět spoluhráčů z brněnského celku Mission Rollers. Jižní Moravu zastupovali ještě Patrik Šebek, Tomáš Demel, Miloš Vavruša, Zdeněk Kubica a brankář Ondřej Jirkův. Sehraná sestava nebyla Čechům nic platná. „Šesté místo rozhodně není úspěch. Letos jsme neměli tak silné mužstvo jako před rokem. Navíc se kvality všech soupeřů vyrovnávají," vysvětluje dlouholetý reprezentant „na kolečkách".

„Překvapili mě Britové, i když nakonec sestoupili, nahoru šlo i Finsko a Kanada," všímá si Strýček.

Devětadvacetiletý hokejista brněnské Techniky si léto tradičně zpestřuje inline odnoží nejrychlejší kolektivní hry planety. S Mission Roller jej teď čeká play off proti Slavii. „O víkendu si ještě odpočinu, pak na to vletíme. Do toho mám samozřejmě přípravu s Technikou. Začátkem července pak s Patrikem Šebkem letíme na další mistrovství světa do Kolumbie, tentokrát pod hlavičkou federace FIRS. Třeba si tam spravíme chuť a medaili přivezeme," předjímá Strýček.

Do Německa přitom málem nejel. Ještě pár dní před turnajem ležel na kapačkách v nemocnici. „Měl jsem přetížený organismus. Doktor z mé cesty nadšený nebyl," směje se obránce.

Přes pomalejší rozjezd se nakonec rozehrál ke svým standardním výkonům. „I vytížený jsem byl dost, protože jsme spoustu zápasů hráli na dvě pětky," povídá.

Jako celku se ale českému národnímu týmu nevedlo. To naopak nemohou tvrdit organizátoři šampionátu. „Povedl se jim. Němci mají turnaje vždycky na dobré úrovni. Lidí chodilo celkem dost, i když jsem jich čekal trochu víc," dodává Strýček.