Předloni byla oporou českého týmu na mistrovství Evropy juniorek. Letos v létě už dvaadvacetiletou rodačku ze Slavkova u Brna pozval trenér Bobrovský na soustředění ženské reprezentace. Zcela pochopitelně. Vždyť Edita Šujanová byla v uplynulé sezoně nejlepší střelkyní slovenské ligy.

Překvapilo vás, když jste dostala svoji první reprezentační pozvánku mezi seniorky?

Opravdu jsem to nečekala, takže jsem byla příjemně překvapená. Ale je pravda, že reprezentovat odmítly Pavlíčková s Klimešovou, čímž moje šance stouply.

Jak se zatím cítíte mezi mistryněmi Evropy a vítězkami Euroligy?

Jako zelenáč. Jsem tady skoro nejmladší. Ještě štěstí, že družstvo teď doplnily holky z juniorské reprezentace. Do týmu se zatím dostávám pozvolna, ale je tady super kolektiv.

Věříte, že se dostanete i do konečné nominace pro mistrovství Evropy, které se hraje na přelomu září a října?

To se nechám překvapit. Dá se říct, že jsme ještě pořád na začátku přípravy, takjže uvidím, jak se zadaří. Samozřejmě doufám, že nakonec do Itálie pojedu.

Jak vzpomínáte na léta strávená v Králově Poli?

Jen v tom nejlepším. Přišla jsem do Brna ze Slavkova ve třinácti a za dva roky už jsem si zkusila první ligu. Odehrála jsem tady celkem asi pět let a bylo to výborný.

Do Valosunu se letos vrátil trenér Marian Svoboda, pod nímž jste mezi seniorkami začínala. Nelákal vás do Brna?

Nějaká nabídka tam byla, ale v té době už jsem byla dohodnutá, že zůstanu ještě v Nitře, kde se mi dařilo. Ale je možné, že se do Králova Pole vrátím třeba za rok.