VYBERTE SI REGION

Jakub Smrž: Masarykův okruh nepatří k mým oblíbeným tratím

Brno /ON-LINE ROZHOVOR/ - Domácí závod je pro každého jezdce velkou výzvou. Fanoušci na něj kladou obrovské nároky. Jezdec je vystaven tlaku, abyuspěl. Otázku za otázkou, telefonát za telefonátem musí před nedělním domácími dvěma závody Mistrovství světa superbiků absolvovat českobudějovický rodák a stálý jezdec šampionátu JakubSmrž.

22.7.2009
SDÍLEJ:

Suberbikový závodník Jakub Smrž.Foto: DENÍK/Attila Racek

Přesto si ve svém napjatém programu našel hodinu, aby mohl včera odpovídat při on-line rozhovoru na zvídavé dotazy čtenářů Brněnského deníku Rovnost.

„Musel jsem si doma udělat tabulku, do které si všechny akce píšu. Jinak se to nedá zapamatovat a stihnout,“ přiznal Smrž velkou vytíženost před víkendem v Brně. „S tlakem před domácím závodem se nedá nic dělat. Bohužel to k závodění patří.“

Starší ze závodního klanu bratrů Smržů má letos rozjetou zatím nejlepší sezonu v kariéře. Dokázal vyhrát kvalifikaci a ochutnal i šampaňské ze stupňů vítězů. Toho si všimli čtenáři a ptali se, jestli se příští rok bude pokoušet vrátit do motocyklového světového šampionátu.

„Obě kategorie se nedají moc srovnávat. Superbiky jezdí mnohem více dobrých jezdců, takže podle mě mají lepší úroveň. Ze zkušenosti vím, že je zde mnohem těžší prosadit se,“ reagoval na dotazy o budoucnosti. „Jinak mě na Moto GP nevadí nic. Jen je smutné, jak je tam málo jezdců a jaký mají mezi sebou rozestupy,“ kritizoval malou vyrovnanost šampionátu.

Přestože domácí prostředí by pro šestadvacetiletého závodníka mělo být výhodou, Jakub Smrž se svěřil, že brněnský Masarykův okruh mu příliš nesedí. „Nepatří k mým oblíbenějším tartím, ale nevadí mi na něm závodit. Těším se hlavně na české fanoušky,“ lákal na tribuny co největší počet lidí.

Nechyběla ani otázka o šancích, které si dává obdivovatel rallyových závodů. „Samozřejmě bych nejraději dojel na bedně. Pokud bych ale skončil do nejlepší desítky, nebylo by to rozhodně špatné,“ svěřil se.

Kromě vážných dotazů se závodník, kterého k závodům přivedl jeho tatínek, nebál ani oddechových témat. „Jestli mám přítelkyni? Nesmím zapírat, co když to píše nějaká její kamarádka,“ bral podobné dotazy s nadhledem sympatický jezdec.

Český superbikový jezdec odpověděl na více než osmdesát dotazů. U počítače se skoro nezastavil. „Zažil jsem už pár on–line rozhovorů. Tenhle byl ale asi nejpříjemnější,“ svěřil se.

Minutu po půl jedné už odjížděl na předem domluvený program.

Autor: Tomáš Valaškovčák

22.7.2009
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies