Pro superligu to však neznamená žádnou změnu, protože český malý fotbal získal místo jednoho generálního partnera dva nové hlavní. „Máme kompletně nový brand, budou nová loga na dresech, vybavení, bannerech. Superliga je zajištěná, o generálním partnerovi se ještě jedná,“ přiblížil Brejla.

Před novým ročníkem soutěže tradičně zasedlo grémium Superligy malého fotbalu složené ze zástupců jednotlivých oblastních svazů, které schvalovalo důležité předsezonní body. Tentokrát v Pardubicích. „V úvodu jsem vyzdvihl, že superliga vstupuje do třetí sezony a za dvě předchozí neměla jediný problém, odehrála se všechna utkání, přestože to je celostátní amatérská soutěž. Musím se sklonit před týmy a hlavně trenéry, že dokáží motivovat hráče a zkonsolidovat kádry tak, aby cestovali přes celou republiku, aniž za to cokoli mají,“ ocenil předseda řídicí komise.

V termínové listině se ještě ladí poslední detaily, ale už teď je jasné, že úvodní kolo přijde na řadu první zářijový víkend. A střetnou se v něm dva mistři.

V neděli 3. září od dvou hodin odpoledne hostí premiérový šampion Praha vítěze druhého ročníku Brno. „Nejsou určené pouze televizní zápasy, stále čekáme na termíny utkání od České televize. Reprezentační pauza čeká soutěž v první polovině října, kdy český národní tým odjíždí na mistrovství světa do Tuniska,“ doplnil Brejla.

Program 1. kola Superligy malého fotbalu
Sobota 2. září, 14.00: Olomouc – Most
Neděle 3. září, 14.00: Praha – Brno
Pondělí 4. září, 19.30: Blanensko – Příbram
Pondělí 4. září, 19.30: Jihlava – Pardubice