Kopeckého v pátek zbrzdil defekt, ale od čtvrté rychlostní zkoušky dominoval a ze sedmé pozice se probil až do čela. „První den nebyl podle našich představ. Ale v sobotu jsme se s volbou pneumatik perfektně trefili. Mohli jsme tak ukázat, jak rychlá je nová fabia v těžkých podmínkách," uvedl vítěz, který na jihu Moravy triumfoval už počtvrté.

Pecha v sobotu zradilo počasí. Měl přijít velký déšť, nakonec však spadlo jen pár kapek. „Jsem frustrovaný z toho, že jeden člověk ovlivní práci celého týmu. Navíc sedí doma u počítače. Meteorolog nás poslal na mokrých gumách a mokrém podvozku do lijáku, který vůbec nedorazil. Ostatní týmy to věděly," lamentoval na webu závodu druhý v cíli, který nabral ztrátu tři čtvrtě minuty na Kopeckého.

Jedenáctý ročník hustopečské rally zaznamenal historický rekord v počtu účastníků. Do závodu odstartovalo 86 posádek českého šampionátu, v sobotu je doplnilo čtrnáct historických vozů. „Je to výborná zpráva, mám z toho radost. Hlavně v nižších kategoriích se nám přihlásilo hodně posádek. Znamená to oživení rally, přicházejí nové týmy a mladí lidé," těšilo Radu, jenž se výrazně podílí na organizaci soutěže a do cíle dojel celkově na 32. místě.

Rallyové soutěže se v poslední době často diskutují kvůli bezpečnosti diváků. Při závodě v Hustopečích se nevyskytly žádné problémy. „Neměli jsme naštěstí žádnou vážnější nehodu a lidé u trati byli ukáznění. Zaplnili poslušně divácká místa a nelezli někam, kde neměli co dělat," pochvaloval si osmačtyřicetiletý Rada, který absolvoval všech jedenáct ročníků.

Pořadatelé zaznamenali od většiny posádek kladné ohlasy. „Všichni si závod chválili. Jsme spokojení i s diváckou návštěvou. Přesné počty budeme mít až příští týden, ale podle našich odhadů byla podobná jako loni. To dorazilo patnáct až devatenáct tisíc lidí," podotkl Rada.