Fotbalový světoběžník si zahrál nejvyšší českou soutěž v dresu Slovácka, okusil ligy v Bulharsku, Švýcarsku, Itálii i na Maltě. Ale titul dosud žádný neměl. „Můj první do sbírky, takže oslavu vezme pevně do svých otěží,“ usmívá se Mica. „Malý fotbal se teď stává hodně populární a pro mě má titul stejnou cenu jako ve velkém fotbalu,“ srovnává.

Brno na českém trůnu vystřídalo Prahu, která Jihomoravany jako jediná zdolala v normální hrací době. „Takticky jsme byli vždycky dobře připravení a na sto procent jsme odehráli všechny zápasy, samozřejmě jsme někdy měli i štěstí,“ přiznává.

V superligovém výběru se setkal s mnoha spoluhráči z brněnského týmu Tripoli nebo futsalového Helasu. „S klukama jsem hrál buď v jednom týmu, nebo proti nim, takže nebyl problém. Všichni jsou zkušení a dobří hráči, vyhověli jsme si,“ hodnotí souhru týmu.

Stejně jako s ním v sestavě uspělo Brno, může jeho návrat symbolicky pomoct také české reprezentaci, do které jej trenéři zařadili po pěti letech.

Šikovný zakončovatel patrně nebude chybět ve finální nominaci na evropský šampionát, který od 9. do 17. června hostí brněnská aréna za Lužánkami. „Doufám, že se do posledních patnácti lidí dostanu, klukům pomůžu a uděláme nejlepší výsledek. Bylo by to hezké na možný konec kariéry v malém fotbalu. Navíc v Brně, to je největší lákadlo,“ vyhlíží domácí turnaj Mica, který už vlastní evropský bronz z moldavského Kišiněva z roku 2012.

Trenéři národního týmu si subtilního technika vybrali jako náhradu za kanonýra Tomáše Kounovského, jehož na Euro nepustí zranění. „Dali mi šanci a uvidíme, jak to dopadne. Kluci v reprezentaci jsou mladší než já, mají potenciál, ale myslím, že jsem se uvedl dobře. Hra je pro mě sice náročnější, než když mi bylo osmnáct, dávám však do ní zkušenosti. Mám kole sebe kluky, kteří běhají, vracím jim to góly nebo asistencemi,“ dodává Mica, který v Superlize nastřílel deset branek v deseti zápasech.