VYBERTE SI REGION

Švihálka z Helasu překvapila hra proti favoritovi i návštěva

Brno – Futsalové Tango vede po pátečním vítězství 9:2 v Pardubicích tabulku nejvyšší soutěže. Brno však v prvním kole výhru nevidělo. Nováček Helas v bohunickém azylu a bez první formace nedokázal vzdorovat Vysokému Mýtu a podlehl mu 3:5. „Hráli jsme líp, až mě to překvapilo. Jenomže nám chyběly zkušenosti," má jasno nejzkušenější hráč a kapitán brněnské sestavy Martin Švihálek.

17.9.2012
SDÍLEJ:

Kapitán futsalového Helasu Martin Švihálek (vpravo).Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Z nejrůznějších důvodů chyběli chyběla sehraná čtveřice Cupák, Lacko, Sýkora a Vlach. Přesto drželi míč častěji hráč Helasu. „Hodně jsme ztroskotávali na brankáři Gerčákovi, to je reprezentační gólman. A kdybych před poločasem proměnil desítku, mohl zápas vypadat úplně jinak. Byl by to gól na 2:2," vracel se šestadvacetiletý hráč k situace, po které jen zvonila tyč Gerčákovy branky.

Mladý celek Helasu rok v nejvyšší soutěži chyběl a ani po návratu si neužil své domácí „prvoligové" prostředí v hale ve Vodově ulici. „Nečekal jsem, že do Bohunic přijde v pátek večer tolik lidí. Stovka tam asi byla, což bylo super," hlásil Švihálek.

Ten se přes neproměněnou standardku gólu dočkal. Nakonec. Padl až dvě minuty před závěrem zápasu. „Kdy jsme naposledy dal branku v první lize? Asi v předminulé sezoně, ale už si nevzpomínám. Žádné statistiky si nevedu," usmíval se.

Zachmuřená tvář není na místě. I když Helas žádný bod nevytěžil, jeho trenér a klubový šéf Jan Loup byl spokojený se hrou. „Nijak jsme porážku nehrotili, hlavu nevěšíme. Šlo o první kolo. Vždyť hraje futsal pro zábavu, nejsme žádní profesionálové. Určitě nás čekají lehčí zápas. Třeba už teď v Plzni určitě můžeme bodovat," podotkl reprezentant České republiky v malé kopané.

Autor: Michal Čejka

17.9.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies