Šlo však o příjemnou dřinu. Brňané postoupili ze základní skupiny, když v zápasech hraných na dvakrát dvacet minut porazili 7:2 pražskou Spartu, remizovali 3:3 s českým vicemistrem Mladou Boleslaví a podlehli finskému celku EräViikingit 1:3. „Jsme spokojení, postoupili jsme z druhého místa na lepší skóre. Byl to úspěšný ročník. Oproti předchozím jsme teď šli konečně do horní poloviny,“ těšilo Bauera.

Větší zápřah zažil s týmem v neděli. Mimo duel s EräViikingit ještě odpoledne odehrál v nadstavbové skupině utkání s týmy Wiler Ersigen a Pixbo Wallenstam. „Proti Finům jsme se snažili hlavně uhrát dobrý výsledek, než abychom mysleli na výhru. Potom jsme měli další skvělé soupeře. Když chytnete švédské a švýcarské lepší týmy, je to docela fyzicky náročné. Jsou na tom mnohem líp než my a navíc nás motají pořád dokola,“ usmíval se čtyřiadvacetiletý zadák.

Při hře na dvě třetiny jde o trochu jiný florbal. „Stěžejní je chytit začátek, těžko to pak doháníte. Hraje se ve větším tempu a ve druhé části hry se do toho logicky šlape víc,“ povídal Bauer.

Zkušená pivotka Ilona Burgrová.
Posila Burgrová: Pro Brno rozhodl EuroCup

Ani koncentrovaný úvod však mnohdy nestačí. Buldoci padli se švýcarským Ersigenem 2:7 a švédským Pixbem 1:6, turnaj pro ně skončil v nadstavbové skupině a play-off jim uniklo. „Šli jsme do zápasů s tím, abychom sebrali nějaké zkušenosti, což se myslím povedlo. Obdržené branky bereme trochu s nadhledem,“ řekl obránce, jenž je zaměstnaný jako řidič pro převoz krve.

V Praze musel jít na krev v defenzivní činnosti proti hvězdám Ersigenu Matthiasi Hofbauerovi či kapitánovi Finovi Tatu Väänänenovi. „Hofbauer se mi herně líbil asi úplně ze všech nejvíc. Takoví hráči mají obrovský přehled a rychlost. Hodně špatně se brání,“ uznal Bauer.

Svěřenci Jana Kadlece narazili na tři top evropské styly. „Pixbo má zajímavý styl, jeho hráči to hodně nahazují, ale zpracování je u nich trochu jinde, takže proč ne. Takový florbal jim vyhovuje. Wiler se mi líbil. Jeho hráči mají naběháno a zároveň dobrou techniku,“ popisoval rodák z Moravských Budějovic.

V Bulldogs patří mezi zkušenější a načne v Brně už šestou sezonu. Po změnách v týmu bude mít jednu z vůdčích rolí v tmelení týmu. „Kádr ještě není stoprocentní. Ještě se neví, kdo všechno zůstane. Czech Open ale byla první ostrá zkouška a jakž takž jsme ji zvládli,“ uvedl bek, jenž podepsal novou smlouvu na dva roky.

Trenér Michal Pogány
Chválila nás i Helena Fibingerová, říká spokojený kouč Hrubé

Buldoky už opustil Jakub Mendrek, který přestoupil do Ostravy, produktivní centr Jiří Koutný zamířil do švýcarského Zugu a Lukáš Jalový do nižší švýcarské soutěže. Posila je pak Lotyš Arturs Jurševskis. „První dvě pětky si docela sedly. Třetí se musí seskládat. Ještě máme ale měsíc čas do extraligy, takže pořád pilujeme,“ dodal Bauer.

ZÁKLADNÍ SKUPINA C:1. EräViikingit (10:2) 9 b.
2. Bulldogs Brno (11:8) 4 b.
3. Ml. Boleslav (10:7) 4 b.
4. Sparta Praha (6:20) 0 b.
Bulldogs – Ml. Boleslav 3:3
Bulldogs – Sparta 7:2
Bulldogs – EräViikingit (Finsko) 1:3
SKUPINA O POSTUP:Bulldogs – Wiler Ersigen (Švýcarsko) 2:7
Bulldogs – Pixbo Wallenstam (Švédsko) 1:6
Brňané ve skupině o postup skončili poslední a obsadili konečné 10. místo.
FINÁLE:IBF Falun – Pixbo Wallenstam (oba Švédsko) 8:5