Druhý díl letošního Carbonia Cupu zavedl jezdce na Slovakia Ring, kde sice Petrů dominoval všem třem tréninkům, ale kvalifikaci kvůli závadě elektroniky vynechal. Z posledního místa na startovním roštu se přesto v prvním závodě prokousal na druhou příčku za Michaelem Oliverem.

Druhému dílu na Slovensku už Petrů vévodil. „Získané body mi pomohou dotáhnout se mezi nejlepší tři jezdce," liboval si pilot.

Na Masarykově okruhu se pak uplynulý víkend uskutečnil předposlední podnik Středoevropského zónového šampionátu FIA CEZ, jehož se zúčastnilo 250 vozů. Laborghini stále Mičánek Motorsport spadají do pohárové kategorie GTC. Premiéru na v Brně si odbyl Jiří Stránský, který v prvním závodě odstoupil kvůli poruše elektroniky a ve druhém skončil šestý.

Tomáš Mičánek za volantem druhého Lamborghini dojel třetí, Michal Polák o den později čtvrtý. „Startovat doma v Brně je pro náš tým vždy milá povinnost. Přišla se podívat řada partnerů a přátel, jim i divákům děkuji za přízeň a podporu," uvedl manažer stáje Jiří Mičánek junior.

Carbonia Cup na Slovakia Ringu:

Michal Petrů – 1. a 2. místo

Šampionát FIA CEZ, zóna střední Evropa – třída GTC:

Tomáš Mičánek – 3. místo

Michal Polák – 4. místo

Jiří Stránský – 6. místo