Dvě minuty před koncem spálili velkou šanci a půl minuty před závěrečným hvizdem nastřelili tyč. Utkání pro ně tak skončilo prohrou 22:23. „Změnili jsme trochu obranu a začalo se nám dařit. Na konci to bylo vabank, bohužel to nevyšlo," smutnila brněnská spojka Radek Mráz.

S mistrem jste drželi krok, těsně však prohráli. Jaká nálada převládala po duelu v šatně?

Samozřejmě že zklamání. K bodům jsme neměli daleko, prohráli jsme jen o gól. Podobné porážky bolí nejvíc.

Přitom jste v závěru měli na vyrovnání velké šance.

To je pravda. Chvíli před koncem mohl vyrovnat Tadeáš Zima, ale přihrávku zpracoval až v brankovišti. Velkou šanci měl půl minuty před koncem Tomáš Mičola, jenže trefil pouze tyč. Je to škoda.

Čím to, že jste začali stahovat tak pozdě?

Plzeň si vypracovala na začátku druhého poločasu šestigólový náskok a možná trochu polevila. My jsme se chytli, pomohl nám přechod k jiné obraně. Hráli jsme víc zataženější. Plzeň pak zas hrála naplno, ale my se jí blížili. Bylo to vabank, bohužel to o jednu branku nevyšlo.

Co v zápase podle vás fungovalo a co naopak musíte do příště zlepšit?

Myslím si, že si naše obrana v čele s brankářem počínala na výbornou. Trápili jsme se však v koncovce. Moc nám to tam nepadalo. Na tom musíme určitě zapracovat.

Nový trenér Michal Hradil byl při zápase na lavičce velmi emotivní. Jak vám podobný přístup vyhovuje?

Popravdě jsem to příliš nevnímal. Většinou jsem byl na palubovce, moc jsem nestřídal. Ale kluci pak říkali, že byl trochu živější a byly tam nějaké závary.

Hodně se také v sobotu rozčiloval na rozhodčí, kteří vám několikrát sebrali trochu sporně balon…

Nevím, zda můžu vůbec výkony sudích hodnotit. Ale jejich rozhodování se mi úplně nezamlouvalo. Měli pár sporných rozhodnutí, při kterých vždy dali balon Plzni. Mohli to otočit i pro nás.

Jak v prvním ostrém souboji fungovala koučova taktika?

On a předešlý trenér Andrej Titkov jsou jiní. Něco fungovalo a něco zase ne. Na tom musíme zapracovat. Ale budeme moudřejší, až odehrajeme další zápasy. Teď se to ještě těžko posuzuje.

Co říkáte na kvalitu mistrovské Plzně?

Podle mě trochu oslabila, odešli z ní nějací hráči. Ale také se dozvíme víc později.