„Piva zakázaná nebyla. Pitný režim jsme dodržovali poctivě. Jen jednou za den jsem musel vyhlásit pivní pauzu. Už jich bylo moc a potřebovali jsem se najíst," usmívá se kapitán vítězného celku Pavel Řezáč.

Tým, který tvoří fotbalisté Želešic z okresního přeboru, vyniká především hrou tělem. Většinu svých soupeřů přetlačí. „Nehrajeme zákeřně. Máme helmy a chodíme jen tvrdě do těla. To je ve vodním fotbálku důležité. Samozřejmě člověk musí umět kopnout do balonu. Naše taktika je kopnout míč dopředu a tam se o něj porvat," poodhaluje recept na výhru v neobvyklé hře devětadvaceti­letý Řezáč.

Diváci jim v sobotu moc naklonění nebyli. Příliš se jim nezamlouval jejich buldočí styl a také si po dvou letech přáli vidět na stupních vítězů jiný tým. „Je to pravda, když jsme po penaltách vyhráli finále, tak jich hned asi polovina odešla. Ale my jsme si z toho dělali srandu," ušklíbne se kapitán.

Vedle republikového titulu získal Real Betis i šek na pět tisíc korun. „To je výborné. Ale kvůli tomu jsem do toho nešli. Jsme do vodního fotbálku nadšení a hrozně nás to baví. Hrajeme s velkým zápalem a i to nás možná odlišuje od ostatních týmů. Jdeme si tvrdě za vítězstvím," komentuje.

Za tři ročníky, kterých se želešický tým zúčastnil, jen dvakrát prohrál. „Letos jsme padli hned v prvním utkání, ale naštěstí jsme se hned oklepali. Naše specialita jsou penalty, ve kterých jsme nikdy neprohráli. I teď rozhodovaly v náš prospěch několik nerozhodných duelů," přibližuje.

Vítězný celek pomýšlí i na na jiné turnaje. „Minulý rok bylo oficiální mistrovství v Ostravě. To je moc daleko. Mrzelo nás, že jsem nejeli. Ale teď bychom možná někde jiné klání zkusili. Ale moc o jiných turnajích nevíme. Když se o něčem dozvíme, tak tam hned jedeme," vyhlašuje Řezáč.