Vstřelil jste už někdy šest branek v jednom zápase?

To se mi ještě nikdy nepodařilo. Kluci mi říkali, že jsem v naší lize možná úplně první. Už několik hráčů dalo pět gólů, ale o šesti nikdo nevěděl.

Kolik vás góly budou stát?

Náš pokladník mi to všechno spočítal už na střídačce, i s oceněním Talent roku. Večer mě vyjde asi na dva tisíce do klubové kasy, ale pokusím se to ještě snížit. (smích)

Přestože jste se Slavií hráli souběžně s futsalovým galavečerem, stihl jste obě akce. Jak?

Na předávání jsem byl jen chvilku, musel jsem odejít dřív a plnit si klubové povinnosti.

To se vám podařilo skvěle. Pomohlo vám, že jste byl po pauze rozehraný už z reprezentace?

Určitě to hrálo svoji roli. Odehrál jsem dva opravdu těžké zápasy s Itálií. Měl jsem výhodu oproti klukům, kteří teprve začínali s tréninkem.

Cenu pro Talent roku jste získal už potřetí. Čekal jste i tentokrát, že prvenství obhájíte?

Ani ne, vždycky je to pro mě překvapení. Kluby v první lize pořád dávají větší prostor mladým hráčům, takže je těžší se v anketě prosadit.

Sledoval jste, jak si vedli v uplynulém roce vaši soupeři Josef Gabčo a Antonín Hrdina?

Znám je. Tonda Hrdina je nejlepší střelec Slavie, ročník 1995, který má všechno před sebou. A Gabčo je zase tahoun Mělníku, někdy do pátého kola byl nejlepší střelec ligy.

Skončil jste i na slušném osmém místě v dospělé kategorii Futsalista roku…

V ní jsou všichni zkušení hráči, takže umístit se na osmém místě je možná ještě víc než vyhrát Talent roku. Snad se mi podaří se v příštím roce dostat třeba ještě výš.

Nedělní večer byl specifický i pro vašeho spoluhráče z Tanga Radima Vlčka. Třiatřicetiletý hráč vstřelil Slavii svůj vysněný první gól v lize. V minulosti tvrdil, že hned po něm ukončí kariéru. Udělal to?

Radim si samozřejmě dělal srandu. Jsme moc rádi, že se konečně dočkal. Ale je škoda končit, když se teď trefil. Třeba se rozstřílí, proč zůstat jen u jednoho gólu? (smích)

Za Slavii si odbyl svůj futsalový debut i bývalý záložník fotbalové Zbrojovky David Kalivoda. Všiml jste si ho?

Určitě byl na hřišti znát. Má takový fotbalový, tvrdší styl, umí jeden na jednoho. Uvidíme, jak mu to půjde dál.