Na Kaskádě v neděli vyvrcholil turnaj European Olympic Hopes Trophy, jehož se zúčastnilo pět dívčích a šest chlapeckých reprezentačních výběrů do šestnácti let. České golfistky v silné konkurenci obsadily druhou pozici, chlapci skončili čtvrtí. „Ze začátku jsem byla hodně nervózní, abych to nezkazila ostatním. Postupem času však nervozita opadla a bylo to dobré,“ líčila svoje první reprezentační zkušenosti Karolína Stará, golfová naděje z hostitelského oddílu.

Mladí hráči se vedle členitého hřiště rvali i s nepříznivým počasím. Úvodní den se dokonce kvůli sněžení nehrálo. „Na prvních jamkách mi dělal problém vítr. Po chvíli jsem si však zvykla,“ podotkla Stará.

Po nedělním skončení turnaje na Kaskádě česká federace představila plány pro letošní rok. Ten má stejně jako v minulých letech několik vrcholů včetně účasti nejlepších amatérů na evropských šampionátech jednotlivců i týmů, ale také již tradiční zastavení nejvyšších profesionálních soutěží jako třeba European Tour na hřištích v České republice.

European Olympic Hopes Trophy – turnaj na brněnském hřišti Kaskáda pro hráče do 16 let:

DÍVKY: 1. Slovinsko, 2. Česká republika, 3. Německo, 4. Slovensko, 5. Maďarsko

CHLAPCI: 1. Německo, 2. Slovinsko, 3. Slovensko, 4. Česká republika, 5. Polsko, 6. Maďarsko