Podle členů vedení stála za semifinálovým vyřazením 0:3 na zápasy od Bohemians právě kopaná. „Tu porážku jsem ještě neskousl. Proto jsme zavedli toto opatření. Odezva nebyla úplně optimální, ale jsem přesvědčený, že to hráči pochopí," podotkl sportovní manažer Václav Kubíček.

Nejvyšší fotbalovou soutěž z kádru Tanga hrají Michal Belej s Martinem Brůnou, kteří hájí dres diviziního nováčka ze Svitav. „Budu se muset rozmyslet, čemu dám přednost. Mám rodinu a druhý příjem mi bude určitě chybět," tvrdil futsalový reprezentant Belej.

Tango rozjelo sezonu vysokou výhrou 9:2 v Pardubicích a v pátek v osm hodin večer jej v hale ve Vodově ulici čeká domácí premiéra. Základní část se ale v klubu příliš neřeší. „Úspěch v této fázi sezony nic neznamená. Proto jsme i prémiový řád hráčů nastavili pro play off," hlásil klubový prezident Jiří Štěrba.

Jako první na brněnskou palubovku přijede cizinecká legie Benaga ze Zruče nad Sázavou. „Soupeř je to nevyzpytatelný, ale věříme ve výhru. Pardubice byly dost slabý tým, budou se pohybovat na pomezí postupu do vyřazovací části," hodnotil předchozího soupeře brněnský trenér Marian Berky.

Benago mělo podobně pohodový rozjezd. Doma narazilo na nováčka z České Lípy. Ukázalo mu, jak se hraje futsal v první lize a uštědřilo mu vysokou porážku 7:1. „Ale Tango jedno ze tří nejlepších mužstev ligy, je favorit," řekl trenér Zruče Beni Simitči.

Ten bude v této sezoně pracovat s takřka nezměněným kádrem. Přibyl slovenský reprezentant Gabriel Rick. „Takovou přípravu jako v Brně jsem ještě nezažil. Chci s týmem do finále," vyhlašoval hráč, který v české lize hrál právě za pátečního soupeře Tanga.

Díky sehranosti Brňané chtějí ohrozit dominantní postavení Chrudimi. „Určitě jsme se futsalově posunuli dál. Hrajeme spolu už dva tři roky, takže automatika už musí jít vidět. Věříme, že se díky velkým zápasům posuneme zase dál," povídal střelec Tanga Belej.

futsalové tango

Kádr brněnského Tanga pro sezonu 2012/2013

Brankáři: Václav Kubíček (1991) Ondřej Bočánek (1990), Lukáš Zrzavý (1989).

Obránci: Jan Havel (1988), Milan Svoboda (1992), Tomáš Veselovský (1982), Dimostenis Chadzidis (1981), Josef Havel (1982), Radim Záruba (1994), Vojtěch Vacula (1983).

Útočníci: Michal Kovács (1990), Tomáš Buršík (1985), Michal Seidler (1990), Michal Mareš (1991), Michal Belej (1982), Jaroslav Slavík (1992), Martin Brůna (1987), Gabriel Rick (1988).

Hlavní trenér: Marian Berky. Asistent trenéra: Radim Vlček.

Změny v kádru

Přišli: Gabriel Rick (Košice), Michal Mareš (návrat z hostování v Chrudimi), Michal Kovács (hostování z Plzně se změnilo v přestup).

Odešel: nikdo.