Tradičně ambiciózní Jihomoravané podlehli v semifinálové sérii jednoznačně 0:3 na zápasy. Všechny duely se ovšem vyznačovaly značnou vyrovnaností. Stačí se podívat na výsledky: 3:4, 2:4 a 1:2… „Celkový výsledek vypadá jednoznačně. Doma jsme měli vyhrát. vedli jsme i u nich a poslední zápas jsme prohráli taky blbě. Vyřazení v hlavě ještě furt mám. Po loňské zkušenosti jsme si chtěli finále zahrát. Ale třikrát vyhrály Teplice, tak si postup zasloužily," přiznal kapitán Tanga Michal Belej.

S odstupem několika dní už ale emoce přece trochu opadly. „Nemůžu mluvit o velkém zklamání. Samozřejmě jsme si chtěli zahrát finále. Ale po zpětné analýze si musíme uvědomit, že Teplice také udělali velký krok kupředu. Posílení domácími reprezentanty tým navíc hodně zklidnilo," pochválil Kubíček konkurenční celek.

Sezona Tanga, a možná i její závěr, byla ovlivněná velkým počtem zraněných. „Tato sezona pro nás byla komplikovaná. Všichni tři Brazilci se postupně zranili. Problémy měli Zrzavý, Havel, Buršík i Belej," vypočítával brněnský funkcionář.

„Je pravda, že v minulé sezoně se nám zranění vyhýbaly a došli jsme až do finále. Letos to bylo jiné… Ale máme dostatek kvalitních hráčů. Na hřišti rozhoduje momentální forma," upozornil Belej.

Zatím není vůbec jisté, zda se kabinou ponese portugalština i v příští sezoně. Je docela možné, že tuto koncepci vedení zavrhne. „Je to dilema, jestli pokračovat v tomto modelu. Momentálně před sebou mám pět různých modelů, kudy se budeme dál ubírat," přiznal otec brankářské jedničky Tanga a člena širšího reprezentační­ho kádru.

Jak tedy může Tango v příštím ročníku vypadat? Třeba s posíleným kádrem a znovu s několika cizinci ve svých řadách. A nebo bez svých současných opor i trenéra Berkyho. „Coby nejlepší trenér na Slovensku o nabídky nouzi nemá. A naše nejlepší hráče zase nahoru posune jen účast ve kvalitních soutěžích. Jednáme, o všem rozhodnou následující týdny," upozornil Kubíček.