Ve finálové sérii už jste se třikrát dostali do situace, kdy jste prohrávali. Jak takový stav vnímá tým, který zatím vyhrál všechny zápasy v sezoně?

V Brně jsme prohrávali první poločas, pak ještě ve druhé půli, ale pořád jsme měli dostatek času. O jeden gól to s námi ještě nic neudělá, o dva by to asi bylo horší. Kdyby byl pro nás stav nepříznivý třeba pět minut do konce, asi musíme sáhnout k power play. Jedna branka ve futsale není tolik, abychom hned panikařili.

Jsou za nepříznivého stavu schopni dodržovat stanovenou taktiku i občas lehkovážní brazilští spoluhráči?

Jsou to hračičky, chtějí chodit jeden na jednoho. Kolikrát jdou do kličky zbytečně, ale dostkrát se jim to povede a rozhodnou zápas. Sice platí, že kdo nic nezkusí, nic nepokazí, ale my zkrátka praktikujeme takový futsal. Snažíme se hrát jeden na jednoho.

Brnu se ve druhém finále podařilo „kanárky" docela umlčet. Čím to?

Tango na ně bylo víc připravené, na některé z nás hrálo osobní obranu. Ale o to víc prostoru měli ostatní kluci.

Zlepšilo se Tango oproti prvnímu finále?

Dobře se na nás nachystali. Chtěli jsme hrát trochu jinak než doma, nenapadali jsme tak vysoko jako v prvním zápase. Sled zápasů je nabitý, nechtěli jsme utkání odjezdit hned na tisíc procent a spíš jsme vyčkávali. Měli jsme dost příležitostí, ty jsme neproměnili, pak přišel zákonitě trest v podobě gólu.

Jak moc vám chyběl zraněný Michal Mareš?

V první čtyřce je s bráchou sehraný, mají spoustu signálů. Trochu to znát bylo, ale máme dost široký kádr, abychom takové drobné ztráty eliminovali.

Ve středu můžete slavit titul. Jak moc vás k němu žene vidina získat jej bez jediné ztráty v sezoně?

Co já pamatuju, tak se nám tímto způsobem nepodařilo vyhrát ani jeden titul. Buď jsme někde remizovali, nebo přišlo zaváhání v play off. Byl by to pro nás další milník.

Tango v semifinále otočilo sérii s Benagem z 0:2 na 3:2 na zápasy. Dáte si pozor, aby nedošlo k podobnému zvratu i ve finále?

Není nic rozhodnuté, víme dobře, jak Tango sérii zvrátilo. Třetí zápas nepodceníme, nachystáme se na něj stejně jako na první.