Domácí Helas chce v derby utnout neúspěšné období a výhrou nad Tangem se odrazit k lepším výkonům i výsledkům. Borcům hájící barvy Rádia Krokodýl to momentálně nejde. Naposledy Brňané prohráli s posílenými Litoměřicemi 5:7, když nedokázali ubránit power play soupeře.

Minulý týden svěřenci Marka Kopeckého, kteří jsou v lize až desátí, nezvládli ani pohárové utkání s Chrudimi. „ Je to sezona na houby. Konečně máme profi trenéra, ale ještě jsme se pořádně nesešli. Letos jsme ještě nehráli kompletní a nebude to ani ve středu. Hrubý má stále zlomenou nohu, Havel má problémy s kyčlí, Ovčačík má něco se zánártní kůstkou a brankář Konečný odjíždí do Itálie," vypočítává před středeční bitvou ztráty předseda Rádio Krokodýl Helas Brno Jan Loup.

Ten před letošním ročníkem věřil v postup do semifinále play off Chance ligy, nyní bude rád i za záchranu nejvyšší soutěže. Jednoduché to ale domácí tým nebude mít ani proti rozjetému Hodonínu. „Jde určitě o derby, protože většina hráčů soupeře je z Brna a zná naše prostředí velmi dobře. Navíc mají dva dobré kluky ze Slovenska. Utkání bude trochu specifické, ale pořád jde jen o pouze o tři body," říká Loup, který věří ve výbornou kulisu i zisk tří bodů. „Jasným favoritem zápasu je Tango, které má dobré výsledky. Doufám ale, že trenér Kopecký připraví mančaft dobře, i když máme od poháru jen jeden trénink, protože sehnat v Brně halu v nějaký rozumný čas je nadlidský výkon," prohlásil Loup.

Tango má opačné starosti. Slovácký celek je po domácí remíze 4:4 se Slavií s dvanácti body na čtvrté příčce a do derby vstupuje v roli favorita. „Zápasy s Helasem vždy měly náboj, proto i nyní očekávám těžký zápas. Myslím si, že postavení Helasu neodpovídá. Soupeř má kádr na to, aby hrál v tabulce o vyšší příčky. My však budeme chtít předvést hru, která by nám zajistila nějaké body," řekl hodonínský kouč Marian Berky. Známý odborní stejně jako vedení Tanga věří v podporu publika. „Snad nám fanoušci vytvoří domácí prostředí," přeje si Berky.