„Je to super pocit, konečně jsme to zvládli. A ještě lepší je, že jsme vyhráli před našimi fanoušky," radoval se brankář Tanga Václav Kubíček.

VZÁJEMNÉ DUELY
2009/2010:
Tango Chrudim 3:3 0
Chrudim Tango 6:1 d
2010/2011:
Chrudim Tango 8:1 d
Tango Chrudim 2:7 d
• Play off
Chrudim Tango 10:1 d
Tango Chrudim 3:4 d
Chrudim Tango 7:5 d
2011/2012:
Chrudim Tango 9:3 d
Tango Chrudim 2:5 d
2012/2013:
Chrudim Tango 5:4 d
Tango Chrudim 0:4 d
• Play off
Chrudim Tango 6:3 d
Tango Chrudim 2:3 d
Chrudim Tango 4:2 d
2013/2014:
Chrudim Tango 6:5 d
Tango Chrudim 3:2 b

Z dvaadvacetiletého gólmana se stal nečekaný hrdina duelu. V první půli sice dvakrát lovil míč ze sítě, ale po pauze přiváděl hostující střelce k zoufalství. „Jednou mě míč trefil do ruky, dvakrát za mě zaskočil Rogerinho," odmítal osobní pocty.

Tango začátkem roku před Chrudimí ovládlo čelní místa futsalových anket, nyní přišel i kýžený triumf přímo na palubovce. Východočeši ale zůstávají v klidu, přestože letos prohráli už druhé ligové utkání. „Základní část nic neřeší. Až nám Tango vezme titul, můžeme říct, že nás dohnalo," namítl Lukáš Rešetár, který v anketě o futsalistu roku zůstal až za brněnským Michalem Seidlerem.

Král domácích palubovek řádil i v pondělí. Na obratu se podílel dvěma góly a s 35 trefami suverénně vládne tabulce kanonýrů. Při prvním gólu se opět osvědčila jeho spolupráce s Michalem Belejem. „Jsme spolu na tréninku každý den, hrajeme spolu tři roky v jedné čtyřce, teď už i velký fotbal. To už je na hřišti poznat," přiznal Seidler, že s bývalým fotbalistou Zbrojovky hraje téměř poslepu.

Produktivitu brněnského týmu ocenil i Rešetár. Tango je s 91 vstřelenými góly nejofenzivnější tým nejvyšší soutěže. „Ve druhém poločase dal soupeř tři góly ze čtyř šancí, takže byl efektivní. Naopak my jsme nedali nic," posteskla si chrudimská opora.

Řada hráčů z obou celků přitom v minulém týdnu bojovala v jednom dresu při výjezdu reprezentace do Finska ke generálce na mistrovství Evropy. Z Tanga nechyběli Belej a Seidler, z Chrudimi trio Roman Mareš, Slováček a Rešetár. „Ligový termín nebyl ideální, měli jsme za sebou jen dva nebo tři tréninky, ani jeden z týmů asi nebyl úplně rozehraný," podotkl Rešetár.