Klokani se na rozdíl od Severočechů v prosinci nemuseli vypořádat s odchodem čtyř opor. „Jde o hodně důležitý zápas, ale jeden takový jsme už zvládli,“ povídal kapitán brněnského celku Josef Havel.

Jihomoravský celek má před zelenobílým pronásledovatelem náskok jediného vítězství. Tango má ale dvojnásobnou motivaci udržet Pražany v bezpečném odstupu. Ve třetím kole českého poháru vypadlo právě s tímto soupeřem a přišlo tak o vyhledávaný souboj s Chrudimí. Ta v úterý večer klokany rozstřílela ve finále 8:2.

Páteční souboj na jihu Moravy ale bude o poznání vyrovnanější. „Bohemka má silný tým. Těžko říct, na kterého hráče si dát pozor. Pokud mám jednoho označit, je to Marek Kopecký,“ jmenoval Havel jednoho z nejzkušenějších borců a svého reprezentačního spoluhráče z nedávné úspěšné kvalifikace o mistrovství svě­ta.

To se hrálo v Brně a Kopeckému se turnaj náramně vydařil. V pátek se vrátí na místo činu. „Já nejsem nepřejícný. Ať dá Marek klidně dva góly, ale musíme vyhrát 3:2,“ usmíval se brněnský kapitán.

Trenér Tanga Marian Berky má k dispozici kompletní kádr, který ani v krátké sváteční přestávce nezahálel. „Trénovali jsme sami pod pohrůžkou vážení. To bylo na programu ve středu, nikdo na něm nepohořel. Asi jsem to vzali zodpovědně, protože jsme na tom byli spíš lépe,“ povídala brněnská opora.