Utkání daviscupových reprezentantů nabídlo vyrovnaný boj trvající přes dvě hodiny. Rosol zápas ukončil po více než dvou hodinách vítězným prohozem.

Nejvýše nasazený hráč turnaje Rosol vyhrál Prague Open i v roce 2011 ještě na Štvanici. Tento týden na Spartě dokázal třikrát z pěti zápasů vyhrát třísetovou bitvu. "V šatně před finále jsem si trenérovi (Ctislavu Dosedělovi) stěžoval na špatné začátky a on mě uklidňoval a říkal, nevadí, hlavně když bude dobrý konec. Jsem rád, že jsem to zvládl," řekl 56. hráč světa Rosol po finále v rozhovoru na kurtu.

V prvním setu finále dominoval Veselý, z minulého týdne vítěz challengeru v Prostějově, který předtím Rosola porazil v 1. kole Roland Garros. "Přeservíroval mě," řekl Rosol. Od druhého setu ale zkušenější ze soupeřů zlepšil podání a zápas otočil. "Uklidnil jsem se a srovnal. Změnil jsem postavení na returnu, varioval jsem, abych se do toho dostal, což se mi povedlo, a jsem rád, že jsem to dovedl do vítězného konce," řekl.

Ještě v neděli odjede osmadvacetiletý Rosol do Nizozemska. Během pár hodin si bude muset z antuky zvyknout na trávu, protože je možné, že na turnaji v Hertogenboschi bude hned v pondělí hrát 1. kolo. "To bude trošku oříšek, ale důležité bude připravit se na Wimbledon, to je to hlavní," konstatoval Rosol.